eFotbal

U našich severních sousedů právě teď operuje 16 českých krajánků rozesetých v devíti klubech Ekstraklasy

U našich severních sousedů právě teď operuje 16 českých krajánků rozesetých v devíti klubech Ekstraklasy
U našich severních sousedů právě teď operuje 16 českých krajánků rozesetých v devíti klubech EkstraklasyFlashscore
V nově započaté sezoně 2021/2022 najdeme na soupiskách polských prvoligových celků hned 16 českých krajánků, kteří jsou rozmístěni v tamních devíti klubech. O které tváře kde a kde všude je zastihneme?
Reklama
Reklama

16 Čechů, které právě teď nalezneme v Ekstraklase:

Nejvíce Čechů operuje v mužstvu nováčka LKS Bruk-Bet Termalica Nieciecza a konkrétně jde o Hlouška, Hubínka, Bezpalce a Zemana, jenž však jako jediný v této sezoně ještě nenastoupil a nebyl ani nominován k zápasu, což zavání odchodem. Nejdéle na oné adrese působí bývalý záložník Dukly Bezpalec (24), jenž na ní začal již třetí sezonu.

A. Hloušek (Nieciecza)M. Hubínek (Nieciecza)M. Bezpalec (Nieciecza)M. Zeman (Nieciecza)

V Rakówu Częstochowa, který se stal největším překvapením uplynulého ročníku, už působí pouze dva Češi a sice Petrášek s Bartlem. Největší ofenzivní hvězdou Legie Varšava je nejlepší střelec minulé sezony Pekhart, který si v právě probíhajícím soutěžním období zatím připsal jednu trefu v předkolech evropských pohárů. V Zaglebie Lubin je nově devětadvacetiletý Erik daniel, jenž se do něj letos v létě přesunul na hostování ze Slovanu Bratislava.

T. Petrášek (Raków)D. Bartl (Raków)T. Pekhart (Legia Varšava)E. Daniel (Zaglebie Lubin)

Za Jagiellonii dlouhodobě hrají exsparťan Přikryl s explzeňským Pospíšilem, s tím, že druhý jmenovaný začal v Bialystoku již svou pátou sezonu v řadě. Slask, v němž donedávna působil trenérský tandem Vítězslav Lavička a Zdeněk Svoboda, letos v létě angažoval Schwarze, jenž předtím tři roky zářil v Rakówě. A polskou nejvyšší soutěž stále hraje i Jan Sýkora (27), který se k našim severním sousedům odebral ze Slavie před rokem a už si vyzkoušel i druhou polskou ligu. V úvodních dvou kolech Ekstraklasy se dostal do hry vždy jako střídající žolík.

P. Schwarz (Slaskw Wroclaw)J. Sýkora (Lech Poznaň)T. Přikryl (Jagiellonia Białystok)M. Pospíšil (Jagiellonia Białystok)

Velká česká legie se vytvořila i ve Wisle Kraków, jíž od léta převzal bývalý šéf Viktorie Adrián Guľa. Úplně první dorazil do klubu Frydrych, v úvodu léta ho následoval Kliment, jenž se na jaře rozstřílel ve Slovácku a úplně naposledy rozšířil jejich řady Hanousek, jehož do Polska zapůjčila Sparta. Ve stejném městě mimochodem hraje i Jugas (29), pro něhož se jedná o premiérovou zahraniční štaci. Zatímco ve Slavii, která ho odložila tu do Boleslavi, tu do Jablonce a tu do Liberce, mu pšenka evidentně nekvetla, v Cracovii, jejíž tři tyče hájí bývalý brankář Liberce i Dukly Hroššo, patří do základní sestavy.

J. Jugas (Cracovia)M. Hanousek (Wisla)M. Frydrych (Wisla)J. Kliment (Wisla)

Guľova Wisla nestačila na Neapol, Barca padla se Salzburgem, Chelsea udržel nad vodou Ziyech