eFotbal

Události 13. kola: Hororová půlhodina Sparty, hradecký magnet na červené, Řezníček s čistým hattrickem po téměř 5 letech

Události 13. kola: Hororová půlhodina Sparty, hradecký magnet na červené, Řezníček s čistým hattrickem po téměř 5 letech
Události 13. kola: Hororová půlhodina Sparty, hradecký magnet na červené, Řezníček s čistým hattrickem po téměř 5 letechFlashscore
Derby pražských „S“ žádnou napínavou podívanou nenabídlo, už po půlhodině bylo hotovo a druhý poločas se pouze dohrával. V duelech Hradce Králové byla k vidění už devátá červená karta, další vítězství ale pro tým kouče Miroslava Koubka znamená dotažení se na Spartu. Čistým hattrickem sestřelil Pardubice Jakub Řezníček. Podobný výkon v nejvyšší soutěži předvedl naposledy v březnu roku 2018.
Reklama
Reklama
Čtvrtý hattrick pro Řezníčka, druhý čistý v nejvyšší soutěži

Po čtyřech zápasech bez vítězství se Zbrojovka Brno konečně dočkala a v rámci 13. kola vyhrála v Ďolíčku nad Pardubicemi 1:3. O všechny branky se postaral útočník Jakub Řezníček, jenž je nyní s devíti góly zároveň nejlepším střelcem soutěže.

„Musím za to poděkovat klukům, kteří mi ty šance připravili. Všechny góly jsem takhle chtěl dát, povedlo se,“ usmíval se po skvělém výkonu brněnský útočník. Ten se stal prvním hráčem Zbrojovky od roku 2005, kterému se povedlo dát v nejvyšší soutěži hattrick.

Pro Řezníčka šlo už o čtvrtý hattrick v seniorské kategorii. Vůbec první si připsal za Sigmu Olomouc v březnu roku 2018, tehdy se také jednalo o hattrick čistý. Před dvěma lety v dresu Teplic sestřelil v boji o udržení Zlín, loni čtyřmi góly ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE sám deklasoval Jihlavu.

Plzeň v příštím kole bez Klimenta i Mosquery

Druhé ligové vystoupení pod Pavlem Hapalem se Baníku nepovedlo, v Plzni se ale žádné zázraky neočekávaly. O vítězství Viktorie rozhodli svými góly Lukáš Kalvach, Jan Kliment a Jhon Mosquera. Hned dva hráči ale budou Michalu Bílkovi v dalším ligovém klání chybět.

Po půlhodině totiž kvůli zranění musel střídat Kliment, po vstřelené brance se poté až příliš horlivě šel radovat Mosquera a inkasoval čtvrtou žlutou kartu v ročníku. Zatímco Mosquera bude mimo jen v utkání proti Zlínu, Kliment na podzim zřejmě dohrál.

„Tohle byla hloupost, takhle dostávat karty nechceme," láteřil Bílek nad počínáním Mosquery i přesto, že kolumbijský křídelník tím dával najevo narození své druhé dcery. U Klimenta bude absence zcela jistě delší. „Podstoupí ještě vyšetření, dobře to ale nevypadá,“ dodal Bílek. 

Foto: FC Viktoria Plzeň

Devátá červená v zápasech Hradce Králové

Ve 13. kole byla v duelech Hradce Králové k vidění už devátá červená karta. Tentokrát se ale nenechal vyloučit žádný svěřenec kouče Miroslava Koubka, nýbrž českobudějovický Lukáš Havel. A hosté přesilovou hru dokonale zužitkovali.

Hrdinou utkání se stal Filip Kubala, jenž po téměř měsíci ukončil střelecké trápení a ke dvěma gólům přidal i asistenci. Hradec se tak pohodlně udržel na čtvrté pozici a navíc se bodově dotáhl na třetí Spartu.

Foto: FC Hradec Králové

Bohemka i v deseti skórovala, Mladá Boleslav díky skvělému závěru přesto zvítězila

Parádní ofenzivní představení se konalo v neděli odpoledne v Mladé Boleslavi. Bohemka potvrdila pozici čtvrtého nejofenzivnějšího týmu soutěže a proti Boleslavi třikrát vedla. Hned dvakrát se o to z penalty postaral Roman Květ.

Druhou branku přitom střílel už ve chvíli, kdy hosté hráli kvůli vyloučení Adama Jánoše v deseti. Právě tento okamžik nakonec rozhodl, jelikož Mladá Boleslav v 83. minutě zásluhou Davida Šimka srovnala a o tři minuty později díky druhé trefě Daniela Marečka rozhodla o svém vítězství.

Právě čtyřiadvacetiletý záložník je přitom hráčem Bohemians 1905 a v Lokotrans Aréně je pouze na hostování. Výjimečně oba celky neaktivovaly dohodu o hostování a kromě Marečka se tak za hosty mohl představit útočník Ladislav Mužík.

Jenže zatímco Mužík během dvaceti minut nic nestihl, Mareček dvěma góly potopil svůj kmenový tým. „Danovi góly přeju, ať si to užije," zmínil po utkání kouč Bohemky Jaroslav Veselý. Trenér domácích Pavel Hoftych stihl poznamenat, že z hostování Marečka se brzy stane přestup.

Foto: Bohemians Praha 1905

Slavia deklasovala v derby Spartu, druhá půle ale nudila

V naprosto jednoznačnou podívanou se vyvinulo derby pražských „S“. Hotovo bylo už po půlhodině, kdy po standardní situaci propálil Kováře, již potřetí, Lukáš Masopust. Ještě do pauzy přidal čtvrtou trefu Peter Olayinka a bylo vymalováno.

Slavia byla od prvních minut agresivnější a za vítězstvím si šla s naprostou lehkostí. V duelu vyslala přesně čtyři střely na branku, efektivita je tedy stoprocentní. To Sparta nepředvedla nic, za celé utkání měla jedinou ránu, a to ještě mimo tři tyče. Není se tak čemu divit, že se kouč letenských Brian Priske po šlágru kola svým fanouškům omlouval. 

„Ostudná první půle. Způsob, kterým jsme reprezentovali náš klub, je neakceptovatelný. Nemůžeme takto v derby hrát, soupeř nás přehrál silou a důrazem. Je to každopádně ostuda, a jediné co mohu, je se omluvit všem sparťanským fanouškům,“ hlesl zklamaný Priske.

Oproti tomu Jindřich Trpišovský mohl být nadmíru spokojen. „Je to skvělý výsledek. Náš vstup do utkání byl úžasný, díky aktivitě jsme si vynutili šance a ty jsme proměnili. Byli jsme důrazní, zvládali souboje jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Po všech stránkách jsme podali dominantní výkon," měl jasno Trpišovský.

Druhá půle ale byla pro všechny fanoušky velkým zklamáním. K vidění nebyla žádná střela mezi tři tyče a derby se pouze dohrávalo. Takové utkání si zcela jistě zasloužilo lepší konec.

Foto: SK Slavia Praha