eFotbal

Události 14. kola druhé ligy: Wágner si otevírá střelnici, Santos poprvé v béčku Slavie, posílená Sigma opět bez výhry

Události 14. kola druhé ligy: Wágner si otevírá střelnici, Santos poprvé v béčku Slavie, posílená Sigma opět bez výhry
Události 14. kola druhé ligy: Wágner si otevírá střelnici, Santos poprvé v béčku Slavie, posílená Sigma opět bez výhryFlashscore
Čtrnácté kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo neuvěřitelné množství pokutových kopů, návrat brazilského obránce Eduarda Santose do sestavy Slavie i další střeleckou explozi někdejšího útočníka Viktorie Plzeň Tomáše Wágnera. Rozhodně to ale nebylo vše.
Reklama
Reklama

Osm zápasů, stejný počet penalt

14. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nabídlo jedinou červenou kartu, za to ale hned osm pokutových kopů. V pátek se z pokutového kopu trefil Ondřej Vintr a vybojoval pro Vyškov bod, o den později se za Líšeň prosadil z bílého bodu Adrián Čermák a za Příbram Tomáš Wágner.

Nedělní program zahájil duel rezervy Slavie a Karviné. Rozhodčí Lukáš Raplík odpískal hned tři pokutové kopy – hned v první půli se za hosty trefil Jaroslav Málek a už za čtvrthodiny odpovídal ze stejné situace Štěpán Beran.

Třetí penalta zůstala neproměněna, jako jediná v kole. Prosadit se nedokázal dvacetiletý záložník Slavie Martin Šubert. Utkání pražské Dukly a rezervy Sparty načal proměněnou penaltou Seung-Bin Kim, ani tento gól ale k vítězství nevedl. Poslední pokutový kop za domácí Vlašim ve střetnutí s Táborskem proměnil Jan Suchan a zaznamenal už svůj osmý gól v sezóně.

Foto: MFK Karviná

Olomoucké béčko znovu v silné sestavě, znovu bez výhry

Olomoucká rezerva i ve 14. kole nastoupila v silné sestavě – v domácím střetnutí s Vyškovem se představili Michal Vepřek, Tomáš Zlatohlávek, Jáchym Šíp či Jakub Matoušek, jenž se v utkání dokonce střelecky prosadil.

Ani s těmito posilami ale Olomouc neporazila Vyškov a už potřetí v řadě nezvítězila. „Hráli jsme velmi dobře. Trefa Matouška byla krásná, zakončení jej zdobí. Má tvrdou střelu, dobrý náběh. Rychlostně je to velmi dobře vybavený hráč. Určitě to bylo lepší utkání než minule s Vlašimí. Objektivně ale musím říci, že Vyškov byl velice dobrý soupeř a výsledek je pro nás dobrý," hodnotil utkání domácí trenér Augustin Chromý. 

Foto: SK Sigma Olomouc

Wágner na chvíli dorovnal nejlepší střelce

Dvaatřicetiletý útočník Tomáš Wágner se střelecky skutečně chytil. Po hattricku s rezervou Olomouce dvakrát střelecky mlčel, po trefě v Opavě ale přidal další dvě doma s Jihlavou a dostal se už na sedm ligových branek v osmi zápasech.

Krátce tak byl na úrovni tří nejlepších střelců soutěže, v neděli jej ale překonal Jan Suchan, jenž se proměněnou penaltou dostal na osm vstřelených branek. 

„Na penalty si věřím, přiznám se, že jsem na poslední chvíli změnil směr. To samozřejmě není dobře, byla to ale intuice. U druhé trefy jsem si před centrem udělal náskok, rozhodl jsem se brzy tam naslepo jít a naštěstí jsem tam byl dříve než stoper,“ hodnotil své dva střelecké zásahy Tomáš Wágner. 

Foto: FK Příbram

Santos se vrátil po zranění

Dvakrát skóroval Štěpán Beran, druhou trefu si za béčko připsal Matěj Jurásek a Slavia v domácím prostředí porazila Karvinou 4:2. Pro domácí jde o důležitou výhru, neboť se dostala ze dna druholigové tabulky.

Ještě více se ale řešil návrat Eduarda Santose do sestavy Slavie. Brazilský bek chyběl od poloviny září, kdy ve šlágru s Plzní fauloval hned v první minutě a okamžitě putoval do sprch.

Od té chvíle absentoval, jedním z důvodů bylo i zranění kolenních vazů. Je zřejmé, že Santos ještě v béčku chvíli vydrží, což po utkání s Plzní potvrzoval i šéf Jaroslav Tvrdík. „Zkoušku nezvládl, ale hůl nad ním nelámeme. Cesta do áčka ale podle mě vede jen přes B tým,“ řekl Tvrdík na začátku října. 

Foto: SK Slavia Praha

Rada se vrátil, Juliš mu zasadil tvrdý direkt

Petr Rada se po třech týdnech vrátil na lavičku pražské Dukly a dlouho mohl uvažovat o plném bodovém zisku z domácího střetnutí s rezervou Sparty.

Jenže Sparta zásluhou posil z áčka duel otočila. Třináct minut před koncem vyrovnával Filip Panák, ve třetí minutě nastavení zasadil domácím tvrdý direkt Lukáš Juliš. A tak se z vítězství raduje Sparta, kterou jako kapitán vedl třiatřicetiletý Lukáš Vácha.

Ten se vrátil do sestavy poprvé od 11. května a v základní sestavě byl naposledy 13. března, kdy Sparta vyhrála na Žižkově. „Hráči z áčka měli velký podíl na výhře. Co se Lukáše týče, je to defenzivní typ hráče, ale po střídání jsme ho vysunuli výše a on už se tak nemusel tolik vázat na obranu a mohl si hledat místo pro přihrávky. Tím se naše hra zlepšila," soudil kouč rezervy Michal Horňák.

Foto: AC Sparta Praha