eFotbal

Události 16. kola druhé ligy: Líšni se nepovedla tečka, Wágner selhal, na dně tabulky rezervy pražských „S“

Události 16. kola druhé ligy: Líšni se nepovedla tečka, Wágner selhal, na dně tabulky rezervy pražských „S“
Události 16. kola druhé ligy: Líšni se nepovedla tečka, Wágner selhal, na dně tabulky rezervy pražských „S“Flashscore
Tomáš Wágner neproměnil pokutový kop a i kvůli tomu Příbram ztratila body na domácí půdě s Chrudimí. Přesto je podzimním mistrem, neboť Líšeň překvapivě podlehla Varnsdorfu. Dvougólové dopoledne prožil záložník Prostějova Jakub Elbel, jistě si ale představoval něco trochu jiného. Ztratily obě rezervy hvězdných pražských celků a přezimují na sestupových pozicích.
Reklama
Reklama

Wágner selhal, Příbram ale je podzimním mistrem

Příbram měla už v pátek možnost definitivně si zajistit přezimování na první pozici. Svou šanci ale nevyužila, když doma jen remizovala s Chrudimí 1:1. Vše mohlo být jinak, kdyby krátce po hodině hry proměnil pokutový kop Tomáš Wágner.

Ten mohl zaznamenat jubilejní desátý gól a tím se osamostatnit v čele tabulky střelců. Wágner ovšem neuspěl. 

„Penalta je dobrá šance skórovat. Gólman tam byl dříve a dobře to vyrazil. A já to špatně kopl. Byl to určitě zlomový okamžik, protože Chrudim celou dobu bránila. Opravdu mi přišlo, že sem přijeli zaparkovat autobus. Z mého pohledu to nebyl dobrý zápas, vůbec jsem se nedostal do hry," soudil o utkání i neproměněné penaltě Wágner. I přesto ale Příbram získala titul podzimního mistra. 

Elbel skóroval dvakrát, jednou ovšem do vlastní sítě

Prostějov chtěl v Třinci završit poměrně solidní podzim, když z patnácti zápasů uhrál dvacet bodů. Další bodík si připsal na půdě Třince, i když musel více než poločas hrát v oslabení.

Vyloučení prostějovského Davida Gáče už přišlo za stavu 1:1, za hosty se dokázal podruhé v krátké době trefit dvaadvacetiletý bývalý záložník Liberce Jakub Elbel. Ten se trefil i v minutě osmašedesáté, to ale smolně přeloboval vlastního brankáře Krynského. Svůj první dvougólový večer v seniorském fotbalu si tak zcela jistě představoval jinak. 

Líšeň ukončila podzim další nulou v ofenzivě

Líšeň měla možnost v neděli dorovnat Příbram, na hřišti Varnsdorfu ale po dvou trefách teplického Matěje Radosty prohrála 2:0 a propadla se až na třetí místo. Podruhé v řadě navíc neskórovala a podzim tak nekončí v ideálním rozpoložení.

„Stejně jako minule nás provázela střelecká nemohoucnost. Je na zamyšlení, co všechno neproměníme,“ hovořil zklamaný kouč Líšně Milan Valachovič. Jedním dechem ale soudí, že podzim byl ze strany brněnského klubu více než povedený.

„Kdyby mi někdo před sezónou řekl, že budeme mít po podzimu osmadvacet bodů, považoval bych ho za blázna. Po tak turbulentním období jsem na kluky hrdý,“ doplnil. 

Béčka Sparty i Slavie v sestupových vodách

Určitě se nečekalo, že rezervy pražských „S“ budou hrát o nejvyšší pozice. Na druhé straně se ale rozhodně neočekávalo, že by měly hrát o udržení. Po podzimní části je to ale krutá realita.

Oběma celkům mnohdy nepomohli ani hráči z áčka, po šestnácti duelech tak má Slavia stejný počet bodů a Sparta na předposlední pozici drží na svého rivala náskok jediného bodu. 

„Prohráváme především kvůli vlastním chybám v defenzivě. V poli nehrajeme špatně, krok se soupeřem držíme. To byl případ i tohoto utkání, byla to vyrovnaná partie ovlivněná fatální chybou hned v úvodu,“ jmenoval hlavní důvod neúspěchu pražské Sparty trenér Michal Horňák.

Krčík se v Karviné poprvé zapsal do statistik. Gólem i vyloučením

Dvanácté druholigové utkání v dresu Karviné odehrál třiadvacetiletý slovenský obránce Dávid Krčík. Ten před sezónou posílil slezský klub z Liptovského Mikuláše, ale do nedělního střetnutí ve Vlašimi se ve statistikách neobjevil.

Nyní to změnil, a to poměrně drasticky. Ve 21. minutě vyrovnával na 1:1, v 68. minutě inkasoval žlutou kartu a za dalších pět minut jej rozhodčí Kvítek po druhé žluté kartě poslal předčasně do sprch. Krčík si tak ihned byl vědom, že průběh utkání významně ovlivnil. 

„Vyloučení ovlivnilo průběh utkání. Obě žluté karty byly oprávněné. Vlašim vyhrála zaslouženě, přehrávala nás celý zápas. A co se gólu týče, ten potěší. Ale určitě bych jej raději vyměnil za zisk alespoň bodu," hodnotil branku i své vyloučení Krčík. 

Tři výrazné osobnosti druhé nejvyšší soutěže, které mohou v zimě udělat krok výše do FORTUNA:LIGY