eFotbal

UEFA potrestala Plzeň pokutou 750 tisíc korun. Vedení Viktorie hodlá tři své fanoušky exemplárně potrestat

UEFA potrestala Plzeň pokutou 750 tisíc korun. Vedení Viktorie hodlá tři své fanoušky exemplárně potrestat
UEFA potrestala Plzeň pokutou 750 tisíc korun. Vedení Viktorie hodlá tři své fanoušky exemplárně potrestatFlashscore
Disciplinární komise UEFA potrestala Viktorii Plzeň pokutou 30 tisíc eur (750 tisíc korun) a podmínečným uzavřením tribuny za vhozený kelímek, který v odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy trefil do zátylku brankáře Servette Ženeva Jérémyho Fricka. Podmínka pro severní tribunu, kde sídlí "kotel", platí po dobu dvou let. Západočeši na klubovém webu uvedli, že zvažují vůči viníkům právní kroky.
Reklama
Reklama

Frick byl zasažen v 39. minutě, kdy si šel před výkopem od brány pro míč a přiblížil se k tribuně s nejvěrnějšími příznivci Viktorie. Kapitán švýcarského celku se po zásahu plastovým kelímkem s pitím skácel k zemi a hra pokračovala až po ošetření a dvouminutové prodlevě. Podle vyjádření klubu vhodili předměty na hrací plochu tři domácí fanoušci.

LÁMEME SI HLAVU S TÍM, PROČ NÁM TO DOMA PŘESTALO JÍT, ŘÍKÁ MIKLOŠKO. STAVĚT CHCE NA HRÁČÍCH S DLOUHODOBÝMI SMLOUVAMI

"V tuto chvíli řešíme a zvažujeme ve spolupráci s právním oddělením klubu další kroky směrem k těmto jednotlivcům. Ve hře je samozřejmě i vymáhání vzniklé škody a případné další exemplární potrestání. Chceme dát jasně najevo, že podobné jednání nehodláme tolerovat a nesmí se opakovat," uvedl mluvčí třetího celku prvoligové tabulky Václav Hanzlík.

"Podobné chování je naprosto nepochopitelné a nepřijatelné, nelze ho žádným způsobem omluvit. Chceme dát jasně najevo, že tyto činy na náš stadion nepatří a nebudeme je tolerovat. Poškozuje to celý klub a všechny slušné fanoušky, kterých je na tribunách po celém stadionu drtivá většina," přidal generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

TOHLE BY MOHLO ZAJÍMAT BUDOUCÍHO SPORTOVNÍHO ŘEDITELE LIVERPOOLU. HANCKO SLEDUJE DĚNÍ NA ANFIELDU UŽ 20 LET

Plzeň po dvou bezbrankových remízách nakonec udolala Servette v penaltovém rozstřelu a poprvé v historii postoupila do čtvrtfinále evropského poháru. V něm se střetne s Fiorentinou. Dvojzápas zahájí 11. dubna na domácím stadionu.

Foto: FC Viktoria Plzeň