eFotbal

UEFA udělila Portu pokutu 1,5 milionu eur a podmínečně ho vyřadila z pohárů

UEFA udělila Portu pokutu 1,5 milionu eur a podmínečně ho vyřadila z pohárů
UEFA udělila Portu pokutu 1,5 milionu eur a podmínečně ho vyřadila z pohárůFlashscore
Evropská fotbalová unie UEFA udělila Portu pokutu 1,5 milionu eur (37 milionů korun) za nesplacené dluhy. Zároveň dvojnásobnému vítězi Ligy mistrů pohrozila vyřazením z evropských soutěží na jednu sezonu, pokud během dvou let své finanční záležitosti nenapraví.
Reklama
Reklama

Trest, který dnes UEFA zveřejnila na webu, znamená náročný začátek funkčního období nového prezidenta klubu Andrého Villase-Boase. Bývalý trenér Chelsea či Tottenhamu v dubnových volbách porazil Jorgeho Pinta da Costu, který "Draky" vedl od roku 1982.

ANGLICKÉ KLUBY VYSLALY ZVĚDY NA FINÁLE COPPA ITALIA. PŘIJDE JUVENTUS O SVÉ OFENZIVNÍ TAHOUNY?

Porto získalo v každé z minulých dvou sezon od UEFA zhruba 60 milionů eur (1,5 miliardy korun) za postup do osmifinále Ligy mistrů. Pro příští sezonu ale klub postoupil jen do nižší a méně lukrativní Evropské ligy.

Kromě Porta dnes UEFA oznámila tresty za finanční prohřešky pro dalších 12 klubů. Sportovně byly nejpřísněji potrestány běloruský Soligorsk a turecký Demirspor, které byly vyřazeny na jednu sezonu z evropských pohárů, pokud se do nich v následujících třech letech probojují. Další kluby dostaly pokuty.

Foto: FC Porto