eFotbal

Ukázalo se, kde děláme chyby. Musíme se jich vyvarovat a bude to lepší, říká budějovický Grič po debaklu od Lodže

Ukázalo se, kde děláme chyby. Musíme se jich vyvarovat a bude to lepší, říká budějovický Grič po debaklu od Lodže
Ukázalo se, kde děláme chyby. Musíme se jich vyvarovat a bude to lepší, říká budějovický Grič po debaklu od LodžeFlashscore
Českým Budějovicím se v přípravě nedaří. Po porážce s Vasasem tentokrát nestačili na Widzew Lodž. Od třetího týmu polské ligy schytali Jihočeši čtyři góly během 25 minut. Podle českobudějovického záložníka Jakuba Griče ukázalo utkání chyby, kterých se jeho tým musí vyvarovat.
Reklama
Reklama

Hráči českobudějovického Dynama za sebou nemají ideální podzim – po polovině soutěže jsou v tabulce až třináctí a na prostřední skupinu o poháry ztrácejí dva body. A náladu si zatím Jihočeši moc nevylepšují ani v přípravě, během níž v úterý prohráli v Turecku druhý zápas v řadě.

Po těsné porážce s maďarským Vasasem nestačilo Dynamo ani na polský Widzew Lodž, s od kterého schytalo hned čtyři góly a padlo 0:4.

"Už je to pár roků od doby, kdy jsem tam byl. Ale polskou ligu znám a dalo se čekat, že to bude nepříjemný soupeř. Hodně důrazný v soubojích, rychlý na míči. A to se potvrdilo," řekl pro klubový web zklamaný záložník Jakub Grič.

Český tým měl sice první zajímavou šanci zápasu, pak už ale vládl aktuálně třetí tým polské ligy – mezi 18. a 43. minutou nastřílel Widzew do českobudějovické sítě čtyři góly.

"V zápase byly některé momenty, které nám vyšly, ale na druhou stranu tam byly také špatné věci. Ukázalo se, kde děláme chyby a že se jich musíme vyvarovat. A pak to bude lepší," říkal Grič.

Zvrat nepřinesla ani druhá půle, do které šly České Budějovice se značně pozměněnou sestavou. Trenér Marek Nikl se ale nepříznivými výsledky z přípravných duelů nechce nechat rozhodit.

"Výsledky v přípravě dobré nejsou, ale jsme na to zvyklí už z Příbrami, kde to bylo podobné. Určitě se nenecháme rozhodit, vím, že budeme daleko lepší," řekl Nikl, který koncem podzimu spolu s kolegou Tomášem Zápotočným skončil v Příbrami a přesunul se na jih Čech na lavičku Dynama.