eFotbal

Ukazuji světu, co jsme zač. Pro miliony Portugalců po celém světě stojí za to každá oběť, hlásí spokojený Ronaldo

Ukazuji světu, co jsme zač. Pro miliony Portugalců po celém světě stojí za to každá oběť, hlásí spokojený Ronaldo
Ukazuji světu, co jsme zač. Pro miliony Portugalců po celém světě stojí za to každá oběť, hlásí spokojený RonaldoFlashscore
Cristiano Ronaldo se stal první zářijovou středu roku 2021 novým světovým rekordmanem v počtu nastřílených branek na mezinárodní půdě, jichž už během své mimořádně bohaté kariéry nasbíral 111.
Reklama
Reklama

Šestatřicetiletý Portugalec se tak osamostatnil na čele žebříčku, jehož dosud okupoval s Íráncem Alí Daeím, který se ve své bohaté kariéře nakonec v roce 2006 zastavil na 109 gólech.

CR7, který dosáhl oné gólové trefy po 180 zápasech, je v poslední době ve formě - posledních šest vystoupení v dresu své rodné země totiž přetavil v 8 přesných zásahů.

"Ze všech rekordů, které jsem během své kariéry překonal - a naštěstí jich pár bylo - je pro mě tenhle opravdu výjimečný. Rozhodně patří na poličku úspěchů, na které jsem skutečně hrdý," přiznal sportem.cz citovaný staronový forvard Rudých ďáblů z Old Trafford, kam se vrátil letos v létě po dlouhých 12 letech.

"Za prvé proto, že pokaždé když reprezentuji svou zemi, je to mimořádná chvíle. Uvědomuji si, že hraju za Portugalsko a ukazuji světu, co jsou Portugalci zač. Navíc reprezentační soutěže mě od mládí hodně ovlivňovaly. Sledoval jsem, jak moje idoly hrají po svými vlajkami každé druhé léto na Euru a světových šampionátech. Ale hlavně proto, že nastřílet 111 gólů za Portugalsko znamená 111 takových momentů, jaké jsme nyní zažili v Algarve. Radost milionů a milionů Portugalců po celém světě. Pro ně stojí za to každá oběť," objasnil na sport.cz bývalý gólostroj Sportingu, Realu a Juventusu, jenž má doma pět Zlatých míčů pro nejlepšího hráče planety.

"Dalším důvodem, proč si tohoto úspěchu tolik vážím, je ten, že Alí Daeí nastavil laťku hodně vysoko. Jeden čas jsem si dokonce myslel, že ho možná nikdy nedostihnu. Blahopřeju mu k tomu, že jeho rekord vydržel tak dlouho. A díky za to, že mi vždy projevoval takový respekt, když jsem se k jeho rekordu přibližoval. Svůj účet ještě neuzavírám," navnadil portugalské fanoušky funkční veterán, který z fotbalové mapy hned tak nezmizí a jistě bude chtít nastavit své maximum tak, aby nebylo překonáno ještě hodně dlouho.

Aktuálně má k němu z aktivních hráčů nejblíže Argentinec Lionel Messi. Jenže je pouze o dva roky mladší a na svého celoživotního rivala ztrácí 35 gólů.

Střelci s největším počtem gólů na mezinárodní scéně:

Zdroj: sport.cz