eFotbal

Ukrajina na Letné zdolala Severní Makedonii, Severní Irové přehráli San Marino

Ukrajina na Letné zdolala Severní Makedonii, Severní Irové přehráli San Marino
Ukrajina na Letné zdolala Severní Makedonii, Severní Irové přehráli San MarinoFlashscore
Severní Irsko i podruhé v kvalifikační skupině o postup na mistrovství Evropy přehrálo San Marino, se šesti body ale zůstává v tabulce H předposlední. Na druhou pozici skupiny C se naopak posunula Ukrajina, která na Letné, tedy v epet Aréně, udolala Severní Makedonii.
Reklama
Reklama

Fotbalisté Ukrajiny v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy vyhráli na pražské Letné 2:0 nad Severní Makedonií. Vítěznou branku dal ve 30. minutě záložník Georgiy Sudakov. Ukrajina se dostala na druhé místo skupiny C o tři body před Itálii, která má ale dva zápasy k dobru, včetně toho večerního proti Maltě.

Reprezentace či klub z Ukrajiny našly v Česku útočiště poprvé od začátku ruské invaze, národní tým dosud hrál domácí zápasy v Polsku nebo na Slovensku. Duel rozhodl tečovanou střelou Sudakov, jenž se v mezistátním zápase trefil za reprezentaci poprvé. Pojistku přidal v nastavení střídající Karavajev.

Ukrajina uspěla v kvalifikaci po dvou zápasech. Dnešního soupeře zdolala popáté v řadě a navázala mimo jiné na triumf z úvodního vzájemného duelu ve skupině nebo na vítězství na předloňském Euru.

Kvalifikace ME 2024 ve fotbale:

Skupina C:

Ukrajina - Severní Makedonie 2:0 (1:0)

Branky: 30. Sudakov, 90.+6 Karavajev

Skupina H:

Severní Irsko - San Marino 3:0 (2:0)

Branky: 5. Smyth, 11. Magennis, 82. McMenamin