eFotbal

Určitě máme na to, abychom obhájili čtvrtou příčku, tvrdí Hofmann. Proč si v poháru nepřeje Vyškov?

Určitě máme na to, abychom obhájili čtvrtou příčku, tvrdí Hofmann. Proč si v poháru nepřeje Vyškov?
Určitě máme na to, abychom obhájili čtvrtou příčku, tvrdí Hofmann. Proč si v poháru nepřeje Vyškov?Flashscore
Celek z nejmenšího ligového města zažil dost různorodý podzim, nicméně protože se budou zajíci počítat až po honu, pro letošního účastníka Evropské konferenční ligy, který je doma na Městském stadionu Miroslava Valenty, ještě není nic ztraceno.
Reklama
Reklama

Ve FORTUNA:LIZE sice 1. FC Slovácko přezimuje až na osmé příčce, nicméně je na tom úplně stejně jako šestá Mladá Boleslav a na umístění v TOP 4 ztrácí pouhé dva body.

Nemluvě o jistotě čtvrtfinále MOL Cupu, která do Uherského Hradiště dorazila po domácím skalpu Boleslavi. Obhájci trofeje tak stačí jen dva úspěchy, aby se do finále poháru podíval znovu...

"V minulé sezoně jsme v úspěšném souboji o trofej se Spartou zažili, jaké to je nastoupit k rozhodujícímu zápasu. Hrozně rád bych si minimálně finále domácího poháru opět zahrál," přiznal sportem.cz citovaný stoper Stanislav Hofmann, jenž má v nohou za podzim 22 soutěžních zápasů.

Dost o dalších šancích výběru kouče Martina Svědíka samozřejmě napoví i los závěrečných pohárových kol. Pořád jsou přeci jen ve hře obě slavná pražská "S", jež budou favority vždycky.

"Zda bych si přál ve čtvrtfinále druholigový Vyškov? Raději ne, to je hrozně nevyzpytatelný soupeř. Pro nás bude nejdůležitější, abychom měli výhodu domácího prostředí," pronesl dvaatřicetiletý střední obránce, který prošel před Slováckem i severočeskými značkami Most a Sokolov.

Protože už nebudou Kozák, Kadlec, Petržela, Nguyen a spol. bojovat na třech frontách, mohli by se soustředit právě na zbylé dva domácí cíle, odkud se půjde do Evropy znovu. Pomoci by jim v tom měla i dvě tradiční zahraniční soustředění, která proběhnou v lednu.

"Aktuálně jsme sice v tabulce osmí, avšak bodové rozdíly jsou minimální. Naším prvotním cílem bude dostat se před nadstavbou do skupiny o první až šesté místo. Určitě máme na to, abychom obhájili čtvrtou příčku z loňského a předloňského ligového ročníku," ubezpečil moravské fanoušky spolehlivý šéf defenzivní linie Slovácka.

Přijde FORTUNA:LIGA o nejlepšího asistenta? Letenského beka Højera údajně lanaří tento turecký obr...