eFotbal

Usoudil, že nastal jeho čas. Chorvatský ostrostřelec definitivně pověsil kopačky na hřebík

Usoudil, že nastal jeho čas. Chorvatský ostrostřelec definitivně pověsil kopačky na hřebík
Usoudil, že nastal jeho čas. Chorvatský ostrostřelec definitivně pověsil kopačky na hřebíkFlashscore
Času člověk neporučí, natož pak hráči, kteří už po třicítce cítí, že se jejich kariéra pozvolna blíží ke svému konci. Někteří bojují s věkem déle, jiní ohlásí konec své kariéry dříve. Ve svých pětatřiceti letech se tak rozhodl i chorvatský internacionál Mario Mandžukič, který je ve své zemi považován za jednoho z nejlepších útočníků historie.
Reklama
Reklama

V roce 2018 pomohl balkánskému státu až do finále světového šampionátu v Rusku, kde však byli nad jejich síly Francouzi. Celkem v národních barvách odehrál 89 zápasů, ve kterých si připsal 33 přesných zásahů. Počtem vstřelených branek se zapsal do tabulek jako druhý nejlepší střelec v historii této reprezentace.

Na zmíněném MS před třemi lety se na postupu do finále podílel třemi trefami, ale po šampionátu se rozhodl přenechat své místo mladším. Nyní došlo i na loučení s klubovou kariérou, která čítá hned celou řadu úspěchů a cenných trofejí.

Svá nejlepší léta prožil v Bayernu Mnichov, kde v roce 2013 získal triple za triumfy v Bundeslize, Německém poháru a Lize mistrů. Odchovanec NK Záhřeb s klubovou minulostí také ve Wolfsburgu, Atlético Madrid nebo Juvnetusu, odehrál poslední zápasy v barvách milánského AC, kde však v květnu skončil poté, co mu nebyla prodloužena spolupráce. O svém záměru pověsit kopačky definitivně na hřebík informoval na svém Instagramu.

Zdroj: sport.cz