eFotbal

Už jste viděli dokument o Hložkovi "Předurčen k úspěchu", v němž se objevili i Hřebík, Ščasný, Paska a řada dalších?

Už jste viděli dokument o Hložkovi "Předurčen k úspěchu", v němž se objevili i Hřebík, Ščasný, Paska a řada dalších?
Už jste viděli dokument o Hložkovi "Předurčen k úspěchu", v němž se objevili i Hřebík, Ščasný, Paska a řada dalších?Flashscore
Letenské "S" se rozloučilo se svou bývalou ofenzivní oporou Adamem Hložkem dokumentárním filmem "Předurčen k úspěchu", který se natáhl na více než 100 minut.
Reklama
Reklama

"V šestnácti vlétl do sparťanského A-týmu a tři a půl roku rozdával radost všem našim fanouškům. Odchází jako hráč, na kterého nikdy nezapomeneme. A tohle je naše rozloučení. Fotbalový růst, rodiče, trenéři, spoluhráči. To všechno ve filmu, který v českém fotbale nemá obdoby," zaznělo v popisku pod YT videem.

Slovo v něm nemá pouze čerstvý spoluhráč Patrika Schicka v Bay Areně, ale také další lidé, kteří s ním během jeho sparťanské éry měli tu čest.

Za všechny můžeme zmínit např. Sobiška, Štetinu, Baranka, Hancka, Dočkala, Hřebíka, Ščasného, Rosického, Pasku, Kasíka, Bičíka, Váchu nebo Horňáka.

Prostor samozřejmě dostal i jeho otec Zbyněk Hložek. Jak ho film oslovil? "Natáčelo se i u nás. Ale nevěděl jsem, že se tam objeví třeba Adamův první trenér, který už bohužel nežije. Bylo to strašně dojemné. I lidi, jak hezky mluví o Adamovi. Koukali jsme na sebe s manželkou a říkali si, že to snad ani není možné. Když jsem viděl, že to má hodinu čtyřicet, měl jsem z toho strach. Říkal jsem si: Pane bože, co tam bude? Ale je to dobře udělané, krásně se to prolíná. A pro nás jako rodiče to má určitě jiný obzor. Vzpomínali jsme na začátky. Neskutečné emoce, jsme z toho se ženou naprosto odzbrojeni," přiznal v interview pro iSport.cz otec letní akvizice Bayeru Leverkusen.

V bundeslize ho bude čekat nová a zase o poznání těžší kapitola, než tomu bylo na Letné. "Zvláštní pocit. Asi nám to ani ještě pořádně nedochází. Myslím třeba přestup do Leverkusenu. Nechci říct, že to všechno bereme jako samozřejmost, ale už odmala jsme byli zvyklí na to, že Adam byl na každém turnaji vyhlášen nejlepším střelcem, hráčem nebo obojím. I lidi už si naštvaně říkali, že cenu zase dostal on. Člověk se tedy nese na nějaké vlně. Asi nám všechno dojde, až přijedeme kluka navštívit, tam uvidíme realitu opravdu velkého fotbalu," zakončil na portálu isport.blesk.cz rodič českého reprezentanta, jehož čeká 25. 7. oslava dvacátých narozenin.

Jak zrušit 2. ligu? Nařídit jí v krizi umělé vyhřívání. Stane se přeborem ligových béček? LFA dala efotbalu za pravdu!

Zdroj: sparta.cz, isport.blesk.cz