eFotbal

Už vím, že na sobě musím víc pracovat, víc se o sebe starat a zlepšit stravu. Nic není zadarmo, říká Pachlopník

Už vím, že na sobě musím víc pracovat, víc se o sebe starat a zlepšit stravu. Nic není zadarmo, říká Pachlopník
Už vím, že na sobě musím víc pracovat, víc se o sebe starat a zlepšit stravu. Nic není zadarmo, říká PachlopníkFlashscore
Richard Dostálek bude už brzy moci zařadit do sestavy navrátilce z nepovedeného plzeňského hostování Ondřeje Pachlopníka, který byl bez soutěžního vystoupení více než rok. Dlouhou pauzu po těžkém zranění a následné rekonvalescenci přerušil dvaadvacetiletý záložník startem za brněnské béčko a proti Kozlovicím dokonce skóroval z proměněné penalty, jenž po samostatném průniku do vápna sám zařídil.
Reklama
Reklama

"Bylo to skoro třináct měsíců, už to bylo hodně dlouhé. Byl to ale skvělý pocit. Konečně si zahrát a být zase na zeleném hřišti," rozplýval se po vystoupení za rezervu mladík, jehož dojmy zprostředkoval web fczbrno.cz.

To, že byl brněnský odchovanec mimo hru opravdu dlouho, ho ale posílilo v jiných aspektech. "Něco jsem si z toho odnesl. Po zranění vím, že na sobě musím víc pracovat, víc se o sebe starat, zlepšit stravu. Nic není zadarmo. Uvědomil jsem si, co jsem jak dělal a co bych měl změnit," doplnil hráč, který bude ve Zbrojovce nosit sedmičku, kterou měl dlouhé roky na zádech ligový rekordman Pavel Zavadil.

Spíš než tréninkové manko brzdila někdejšího mládežnického reprezentanta psychika. "Přiznám se, že obavy jsem trochu měl. Asi v desáté minutě mi soupeř to koleno trochu přejel, ale bylo to dobré pro psychiku, že jsem ten souboj ustál. Koleno to vydrželo a podvědomě jsem si potvrdil, že to půjde. Jinak jsem měl pokyn, abych se soubojům trochu vyhýbal a nedostával se do nich často," ozřejmil brněnský talent.

A co bude dál? Čekat ho na hrací ploše už v sobotu proti Spartě by bylo kapku bláhové. Na rozehrání totiž bude potřebovat o něco víc času a ještě by si tak měl zopakovat start v Divizi D. "Trénuju už naplno, akorát musím dostat hlavu do stavu, kdy budu normálně podstupovat souboje. A samozřejmě dál dodržuju režim skrz koleno, posilovat svaly okolo. Doufám, že se prosadím do zápasů áčka, ale není to tak, že by to muselo být hned. Dva, tři zápasy za béčko asi budou nutnost, protože dostat tu herní praxi není úplně snadné. Musím si to osahat, než abych skočil rovnou do zápasu áčka," uzavřel.

Nejkvalitnější zahraniční materiál v českém prostředí? TOP 5 aktuálně nejlepších cizinců FORTUNA:LIGY