eFotbal

V Bayernu se smiřují s tím, že přijdou o svůj kanadský klenot. Real se dozvěděl, kolik bude Davies stát

V Bayernu se smiřují s tím, že přijdou o svůj kanadský klenot. Real se dozvěděl, kolik bude Davies stát
V Bayernu se smiřují s tím, že přijdou o svůj kanadský klenot. Real se dozvěděl, kolik bude Davies státFlashscore
V průběhu poslední dekády se stěhovali z Bayernu Mnichov do Realu Madrid například německý záložník Toni Kroos (2014) či rakouský obránce David Alaba (2021). V roce 2024 by do této společnosti mohl přibýt také kanadský zadák Alphonso Davies, jenž by se údajně po sezoně výměně Německa za Španělsko nebránil.
Reklama
Reklama

Stabilní reprezentant Kanady, který by měl v příštím roce dosáhnout za svou zemi jubilejních padesát mezinárodních startů, je součástí bavorského giganta od roku 2019, kdy dorazil do jeho struktur z Vancouveru Whitecaps a vedení z Allianz Areny za něj poslalo přes oceán 14 milionů eur.

Od té doby naskočil Davies do 169 soutěžních duelů německého suveréna a kromě osmi branek mu bylo napočítáno také 28 gólových asistencí, s tím, že za tak krátkou dobu se mu podařilo dosáhnout na třináct trofejí včetně triumfu v Lize mistrů i pěti bundesligových primátů.

Již brzy by však mohl sbírat další úspěchy v LaLize. V Mnichově už dokonce podle informací Diario AS stanovili cenu, za kterou by mohl být jejich defenzivní klenot k mání. Bílý balet, který ho neúspěšně lanařil již letos v létě, by ho mohl získat za 50 milionů eur.

Přišel jako superstar, odchází jako legenda. Fellaini už by neměl pokračovat ani v Číně, ani v Evropě

Agent globálně známé hvězdy, která má v Allianz Areně kontrakt do roku 2025, již v posledních týdnech jednal se sportovním ředitelem Realu a jeho mediální výstup byl následující - přestup se realizuje ve chvíli, až budou představitelé obra ze San Bernabéu souhlasit s požadovanou částkou Bayernu.

My jen dodáváme, že na transfermarkt.com svítí u jeho jména cifra 70 milionů eur a výše zmíněná částka, jež je o dvacet milionů eur nižší, by mohla být rok a půl před vypršením kontraktu kompromisem. 

Obranná řada současného Realu je v tuto chvíli hodně zkušená. Nejvýraznější roli v ní hrají Carvajal (31), Alaba (31), Mendy (28), Rüdiger (30) či Nacho (33) a nejmladším hráčem, který si pravidelně připisuje starty, je García (24). Dlouhodobé lanaření Daviese tak jednoznačně dává smysl. Jak ze sportovního, tak z marketingového hlediska.

Trapas mládežníků Arsenalu. Wilsherem vedený tým si popletl Bournemouth s Brightonem a střet se musel odložit