eFotbal

V kádru pohárového vítěze bude rušno. Jurečkův konec je jistý, u Sadílka je otazník. Co Kadlec, Cicilia či Nguyen?

V kádru pohárového vítěze bude rušno. Jurečkův konec je jistý, u Sadílka je otazník. Co Kadlec, Cicilia či Nguyen?
V kádru pohárového vítěze bude rušno. Jurečkův konec je jistý, u Sadílka je otazník. Co Kadlec, Cicilia či Nguyen?Flashscore
Martin Svědík si je moc dobře vědom toho, že má čerstvý vítěz MOL Cupu dost vysoký věkový průměr, a tvrdí, že na posty, kde jsou starší hráči, potřebuje klub z Uherského Hradiště přivést mladší fotbalisty, aby byly posty zdvojené.
Reklama
Reklama

"Uvidíme, jak se k tomu postaví vedení klubu. V Konferenční či Evropské lize bychom rádi napravili loňské vyřazení bulharským Plovdivem a vylepšili tak český pohárový koeficient," uvedl v pozápasových ohlasech renomovaný kouč.

Bude koučem Slovácka také v sezoně 2022/2023? Přeci jen se o něm psalo i v souvislosti s možným letenským angažmá. "Nic nenasvědčuje tomu, že bych neměl. Pokud se nepřihodí nic zásadního, u týmu zůstanu. Vždyť už mám naplánovanou přípravu, která začne 13. června, a vytipované posily. Ještě mám ve Slovácku roční smlouvu," upozornil na sport.cz bývalý stratég Jihlavy, Baníku, Pardubic či Mladé Boleslavi.

Budou stále v kádru také kapitán Michal Kadlec, útočník Rigino Ciciia a brankář Filip Nguyen? "Jsme s nimi domluveni, že budou u nás pokračovat. Věřím, že i Filip zůstane. Rád bych, abychom udrželi stávající trojici brankářů Nguyen, Fryšták a Borek," přidal na sport.cz šéf Havlíka, Petržely a spol.

Jistým odchodem je Václav Jurečka a otazník se vznáší i nad Lukášem Sadílkem. "Určitě odchází Venca Jurečka, který se ve Slovácku nedohodl na nové smlouvě. Přesto jsem trval na tom, že bude až do konce nedílnou součástí mužstva. Byl i na jaře platným hráčem. A v pohárovém finále se Spartou týmu pomohl proměněným pokutovým kopem. Přeju mu hodně štěstí. Snad si nový klub vybere pečlivě a hlavně s ohledem na to, aby pravidelně hrál. Otazník nad tím, zda zůstane, je u Lukáše Sadílka. My budeme potřebovat odchody nahradit a přivést i další nové hráče, abychom měli širší kádr a zvládli ligu i evropský pohár," uzavřel na sport.cz sedmačtyřicetiletý odborník z Městského stadionu Miroslava Valenty.

Hertha-Hamburk, Teplice-Vlašim, Real-Betis, Fiorentina-Juventus, Sassuolo-AC Milán a City-Aston Villa

Zdroj: sport.cz, fcslovacko.cz