eFotbal

V Karviné skončilo 8 borců včetně Doležala, Holce, Budínského či Akinyemiho, na místě je posila ze Slavie

V Karviné skončilo 8 borců včetně Doležala, Holce, Budínského či Akinyemiho, na místě je posila ze Slavie
V Karviné skončilo 8 borců včetně Doležala, Holce, Budínského či Akinyemiho, na místě je posila ze SlavieFlashscore
Karvinský tým úvodním tréninkem pod vedením nového kouče Martina Hyského zahájil přípravu na prvoligovou sezonu. V mužstvu chybělo několik opor, kterým skončily smlouvy nebo mají svolení hledat si angažmá. V klubu nepočítají s dosavadním kapitánem Lukášem Budínským, brankářem Dominikem Holcem, jeho slovenským krajanem Alexem Ivánem nebo zkušeným útočníkem se šesti reprezentačními starty Martinem Doležalem.
Reklama
Reklama

Holec byl v průběhu ročníku klíčovým hráčem Karviné, o závěr sezony ho připravilo zranění. Bývalému brankáři pražské Sparty podle serveru Transfermarkt.com vyprší k 30. červnu smlouva. Ještě větším překvapením je konec Budínského, jenž ve slezském klubu působil už mezi lety 2014 až 2019. Dvaatřicetiletý ofenzivní záložník loni pomohl Karviné k návratu mezi elitu a v uplynulé sezoně si během 29 zápasů včetně barážového dvojutkání s Vyškovem připsal šest gólů a pět asistencí.

NIECIECZA, TYCHY, GLIWICE, PODBESKIDZIE I SKALICA. HYSKÉHO KARVINOU V LÉTĚ NEPROVĚŘÍ ANI JEDNA DOMÁCÍ ZNAČKA

Ve slezském týmu končí také obránci Jiří Bederka s Matějem Čurmou, kapverdský křídelník Papalélé a autor čtyř ligových branek Adeleke Akinyemi z Nigérie. Novou tváří je osmnáctiletý záložník David Planka, o jehož angažmá klub jedná se Slavií. Mládežnický reprezentant nastupoval pod Hyským minulou sezonu v druholigové Vlašimi.

Karvinou čeká už ve středu první přípravný duel proti polskému celku Termalica Nieciecza.