eFotbal

V lize si drží status neporazitelnosti už jen čtyři týmy. Změní se to po víkendu?

V lize si drží status neporazitelnosti už jen čtyři týmy. Změní se to po víkendu?
V lize si drží status neporazitelnosti už jen čtyři týmy. Změní se to po víkendu?Flashscore
Po třech ligových kolech se tím mohou pyšnit pouze čtyři celky. Řeč je o týmech, které dosud nepoznaly hořkost porážky. O které čtyři kluby se jedná? A budou se moct stejným statusem pyšnit i v pondělí, tedy po víkendovém kole?
Reklama
Reklama
TEPLICE

Jednoznačně největší překvapení v tomto výčtu. Podle předpokladů a názorů expertů měly Teplice prohrát hned první zápas.

Nebylo se čemu divit, na sever Čech přijela Plzeň, která měla v zádech parádní přípravu a čerstvý vítr v plachtách díky příchodu nového trenéra. Teplice ale euforii zabrzdily a na domácím stadionu uhájily tři body po výhře nejtěsnějším rozdílem.

V dalším kole dokonale využily soustředěnosti Bohemians na evropské poháry a vyplenily Ďolíček. A naposledy doma uhrály bezbrankovou remízu proti Jablonci. Po třech kolech je z toho sedm bodů, jediný inkasovaný gól.

V neděli ovšem přijde těžší kalibr. Daniel Trubač a spol. zajíždí do Olomouce, která má pouze o bod méně. Doma bývá tradičně silná, v jediném zápase ročníku si hravě poradila s nováčkem z Karviné. Navíc snajpr Sigmy Lukáš Juliš nabírá formu. Tohle bude pořádně ostrý test.

Foto: FK Teplice

MLADÁ BOLESLAV A SLAVIA PRAHA

Tyhle dva týmy spojujeme z jednoho důvodu. V neděli totiž hrají spolu. Neznamená to sice nutně, že jeden z celků o neporazitelnost přijde, ale je fajn je mít pospolu.

Mladá Boleslav vstupuje do každé sezony s velkými ambicemi a plány. Jde o bohatý klub, do kterého navíc rádi chodí hráči, kteří jsou z okolí Prahy. Nejinak tomu bylo letos v létě, kdy tým z Lokotrans Arény přivítal hned několik zajímavých jmen, a to včetně Jusúfa či Matěje Pulkraba.

Kromě toho se týmu ujal nový trenér. A Markovi Kuličovi to zatím jde velmi dobře. Výhry nad Karvinou a Jabloncem doplňuje remíza s Libercem. Jediné minus? Pokaždé Boleslav inkasovala minimálně jednou. Skvěle ale funguje ofenziva, což dokazuje hned sedm vstřelených branek a třetí místo.

Slavii netřeba představovat. V lize si zatím počíná suverénně, navíc svou formu přenesla do evropského předkola, kde to odskákalo ukrajinské Dnipro. 

Hrát se bude v Mladé Boleslavi, kde se Slavii dlouhodobě daří. Zdvižený prst přichází z jara, kdy tam sešívání hráli pouze 1:1. 

Foto: SK Slavia Praha

SPARTA PRAHA

Lídr ligy na konec. Sparta je stejně jako její rival z Edenu stoprocentní. Díky lepšímu skóre kraluje tabulce, nicméně zatím to nic neznamená. 

Doma pohodlně porazila Olomouc, trochu šťastně pak vyhrála ve Zlíně, načež doma zdemolovala Pardubice. V týdnu si také zahrála první rundu předkola o Ligu mistrů, přičemž z hlavního města Dánska si přivezla nadějný výsledek 0:0.

Hned v sobotu ji ale čeká další náročný soupeř. Jede totiž do Jablonce. Ten se stále ještě sžívá s novým trenérem Radoslavem Látalem. Po prohře v prvním kole přišly dvě bezbrankové remízy. Problém je tedy jasný na první pohled. Ofenziva nefunguje, jeden gól za tři zápasy je nejhorší počin v lize.

Nicméně Sparta to v Jablonci ráda nemá. Vůbec. Z posledních čtyř pokusů tam nevyhrála ani jednou, poslední triumf se datuje do července 2018.

Foto: AC Sparta Praha