eFotbal

V Maďarsku úspěšný Plšek přiznal, že s jídlem roste chuť: Teď bych se chtěl v zahraničí udržet a udělat krok výše

V Maďarsku úspěšný Plšek přiznal, že s jídlem roste chuť: Teď bych se chtěl v zahraničí udržet a udělat krok výše
V Maďarsku úspěšný Plšek přiznal, že s jídlem roste chuť: Teď bych se chtěl v zahraničí udržet a udělat krok výšeFlashscore
Jakub Plšek jakožto Olomoucký odchovanec, který v současné době hájí barvy maďarského klubu Puskás Akadémia FC je, jak se zdá, po osobní i klubové stránce spokojený. Zaznamenal sedm gólů a i maďarskému způsobu života i fotbalu již zřejmě přivykl.
Reklama
Reklama

Dle slov Jakuba rozdíly mezi českým a maďarským fotbalem nepochybně jsou, přesto nejsou takové, jak si možná mnozí myslí. Maďarský fotbal je "větší divočina", fotbal nahoru dolů, padá více gólů a tedy pro nestranného diváka je více atraktivní. Taktita zde moc velkou roli, dle Jakuba nehraje. I fanatismus fanoušků má zde své místo, díky němuž fanoušci vytvoří opravdu dechberoucí atmosféru.

Fotbalové zázemí je tu dobré, krásné stadiony i fotbalové akademie tu nejsou ničím mimořádným. Plné stadiony jsou zde též samozřejmostí. I prvotní problémy s jazykovou bariérou Jakub již překonal. Základy maďarštiny již pochytil, případně je zde angličtina. Výhodou je i slovenský trenér Zsolt Hornyák.

Přestože vstřelil již sedm gólů se svou profesionální stránkou úplně Jakub spokojen není, ikdyž je velmi rád že se mu vyhýbájí zranění. "Odehrál jsem skoro všechno, co se dalo. Ale samozřejmě šlo udělat i víc, úplně spokojený člověk nemůže a ani nemá být." Trn v patě vydí zejména v nezdaru v předkole Evropské ligy.

Jakub ovšem nebude jediný český hráč v týmu. Ze Sparty dorazil Libor Kozák a z Ostravy Patrizio Stronati i díky velkým finančním možnostem majitele 

Pro Jakuba je tohle teprve první zahraniční angažmá, ale jak se zdá, tak nic nebrání tomu, aby jeho kariéra šla strmě nahoru, neboť podmínky má opravdu vynikající. Pořád je mu jen 27 let a může přijít ještě větší přestup. "Mám kontrakt ještě na rok a člověk pokaždé hraje s tím, že se chce někam posunout. S jídlem roste chuť a pro mě je tohle první zahraniční angažmá. Když jsem do Maďarska šel, nevěděl jsem, co od toho čekat, ale teď bych se chtěl v zahraničí udržet a udělat krok výše," zakončil na stránkách aktualne.cz odchovanec Sigmy.

Domažlický Limberský se opět potkal s Vůchem a v ČFL bude mít premiéru: Hraje se v tempu, snad mu přivyknu

Zdroj: aktualne.cz