eFotbal

V Premier League bylo rušno: Konaté bez červené, chybující Raya i výjimečná trefa Haalanda

V Premier League bylo rušno: Konaté bez červené, chybující Raya i výjimečná trefa Haalanda
V Premier League bylo rušno: Konaté bez červené, chybující Raya i výjimečná trefa HaalandaFlashscore
Premier League se po reprezentační přestávce vrátila na scénu a ihned přinesla mnoho zajímavých okamžiků. Ibrahima Konaté v Merseyside derby jen o fous unikl vyloučení, Sandro Tonali opouštěl St. James‘ Park v slzách a Erling Haaland vstřelil poměrně nečekanou branku. Bylo toho ale mnohem více.
Reklama
Reklama
Měl být Konaté vyloučen?

V osmi sobotních zápasech 9. kola Premier League byly k vidění hned čtyři červené karty. Jako první ji viděl Ashley Young z Evertonu v rámci Merseyside derby, duel na Anfield Road nicméně nemusel dohrát ani domácí Ibrahima Konaté.

Francouzský stoper inkasoval od Craiga Pawsona žlutou kartu v 50. minutě a o necelých patnáct minut později si koledoval o druhou. Pawson jej ale ušetřil. Reakce nicméně přišla, manažer Reds Jürgen Klopp nechtěl riskovat a Konatého stáhl.

"Nechápu, že mu nedal červenou. Je škoda, že po většině zápasů skončíme u rozhodčích. To, že ho Klopp ihned sundal, bylo jasné znamení, co si myslel. Všichni to moc dobře viděli, bylo to velmi bizarní řízení zápasu," neodpustil si Dyche kritiku v pozápasovém rozhovoru pro beIN Sport.

Tonali opouštěl hřiště v slzách

Sandro Tonali je vyšetřován italskými úřady kvůli porušení pravidel ohledně sázení, přesto do včerejšího utkání proti Crystal Palace nastoupil. A v 69. minutě, kdy nahradil Bruna Guimarese, se dočkal od svých příznivců vřelého přijetí.

Po střetnutí hráči Newcastlu obcházeli vítězné kolečko a Tonali stál v čele. Následně jej přemohly emoce a po boku Kierana Trippiera opouštěl hřiště v slzách. "Stojíme za ním, ale bez ohledu na to, co se stane, nás nyní čeká nejtěžší období," uvedl manažer Strak Eddie Howe. 

Závislost na sázení a dluhy 74 milionů. Vyhrožovali mi zlomením nohou, přiznal mladík z JuventusuHaaland a gól mimo pokutové území

Erling Haaland po třízápasové pauze konečně skóroval a jeho trefa byla proti Brightonu nakonec tou vítěznou. Navíc byla poměrně speciální - norský kanonýr se teprve podruhé během svého angažmá u Citizens trefil z hranice mimo pokutového území.

Třiadvacetiletý útočník během svého působení u anglického mistra vsítil už 61 branek, 59 z nich ale zařídil právě v pokutovém území. Mimo vápno se trefil do včerejšího utkání jen jednou, konkrétně 17. září loňského roku proti Wolverhamptonu. 

Chybující Raya se Sánchezem

Duel londýnských velkoklubů se nesl ve znamení obrovských chyb brankářů. David Raya se nejprve nechal snadno překonat lobujícím Mudrykem, po mizerné rozehrávce namazal Palmerovi a mohl být rád, že nebylo po utkání.

Arsenal se do střetnutí vrátil díky hrubce Roberta Sáncheze, po jeho špatné rozehře skóroval do odkryté sítě Declan Rice. Zatímco ale Chelsea v bráně příliš možností nemá, na lavičce Gunners čeká na svou šanci odsunutý Aaron Ramsdale. 

Na Stamford Bridge měl být Ramsdale údajně v základní sestavě, kvůli narozenému chlapečkovi ale chyběl i na lavičce. Úterní utkání Arsenalu v Lize mistrů proti Seville napoví, jak moc chyby posily z Brentfordu ovlivnily myšlení Mikela Artety.

Potíže v ráji

Brighton překvapoval jednoho favorita za druhým, vybojoval si Evropskou konferenční ligu a do nového ročníku se s ním počítalo jako s možným černým koněm celé soutěže. 

Jenže nyní svěřenci Roberta De Zerbiho čekají na výhru od konce září, z posledních pěti soutěžních utkání vybojovali jen dva body a začíná se hovořit o menší krizi. V následujících dnech, týdnech a možná i měsících navíc budou Rackům scházet zranění Danny Welbeck a Solly March. 

McTominay útočil na obou stranách

Scott McTominay potvrdil svou solidní střeleckou formu dalším zásahem, tentokrát na půdě Sheffieldu United. Jenže už za pět minut po úvodní brance zahrál rukou v pokutovém území a daroval domácím pokutový kop.

Skotský záložník se stal teprve pátým hráčem Rudých ďáblů v historii, který v jednom utkání skóroval a zároveň zavinil penaltu. Něco podobného se naposledy povedlo Bruno Fernandesovi, konkrétně proti Brightonu v září roku 2020.