eFotbal

V tom horku to bylo na krev, hráči si sáhli na dno, věděl kouč Slavie Trpišovský. Co vadilo Holešovi?

V tom horku to bylo na krev, hráči si sáhli na dno, věděl kouč Slavie Trpišovský. Co vadilo Holešovi?
V tom horku to bylo na krev, hráči si sáhli na dno, věděl kouč Slavie Trpišovský. Co vadilo Holešovi?Flashscore
Fotbalisté Slavie si zahrají závěrečné play off o účast v hlavní fázi Ligy mistrů. Pražané ve venkovní odvetě 3. předkola porazili Saint-Gilloise 1:0 a stvrdili postup po úvodním domácím vítězství 3:1 z minulého týdne. "Dvě výhry, celkové skóre 4:1, důležité body pro koeficient. Přehráli jsme skvělý tým, prakticky ho nepouštěli do šancí. Nedostali jsme od nich gól, jen nešťastný vlastní. Moc si toho vážím, Union měl opravdu kvalitu," zářil spokojeností kouč Slavie Jindřich Trpišovský.
Reklama
Reklama

Sešívaní dorazili do postupového cíle bez větších problémů. Trpišovský ale dobře věděl, kolik sil stál Slavii duel v Belgii. "V tom horku to bylo na krev, hráči si sáhli na dno," konstatoval po závěrečném hvizdu pro web Slavie. Jeho tým ovládl oba duely po výsledcích 3:1 a 1:0. Slavia tak opět přispěla i do bodového koeficientu. "Přehráli jsme skvělý tým, prakticky ho nepouštěli do šancí. Nedostali jsme od nich gól, jen nešťastný vlastní. Moc si toho vážím, Union měl opravdu kvalitu," věděl Trpišovský.

Ten pojmenoval i faktory, které Pražany dovedly do postupového cíle. "Díky skvělé defenzivě, obětavosti a nasazení jsme Union dokázali ubránit a na konci ještě vstřelit vítězný gól. Cítil jsem, že máme zápas pod kontrolou, na druhou stranu vždy může nastat nějaký moment, červená karta nebo nějaká chyba," konstatoval trenér vicemistra.

V odvetě na půdě belgického soupeře se do sestavy Slavie vrátil obránce Tomáš Holeš. I on se podepsal pod bezchybný výkon Pražanů. "Zápas byl hlavně o soubojích, o tom, abychom zůstali pevní vzadu. Hájili jsme náskok, do defenzivy jsme podali dobrý, soustředěný a vyspělý výkon. Jsem rád, že jsme jim dopředu nic nedovolili, navíc jsme přidali branku v závěru. Velká spokojenost," neskrýval Holeš.

Dvojnásobná senzace! Sparta i Slavia vyhrály a jsou jediný krok od postupu do skupiny Ligy mistrů

Jediné, s čím nebyl úplně spokojený, byl soupeř pro závěrečné play off Ligy mistrů. "Přál jsem si spíše Fenerbahce, chtěl jsem se zase potkat s koučem Mourinhem. Ale bohužel, bude to Lille. Bude to hodně nepříjemné, mají nesmírně rychlé hráče," hlásil obránce.

Vítězný gól si v Bruselu připsal kanonýr Václav Jurečka a opět ukázal, že když dostane šanci, tak trenérovi oplatí důvěru vstřelenou brankou. "Odveta pro nás byla celkem náročná, protože soupeř ukázal své kvality. Celý zápas byl z naší strany hodně opatrný, moc jsme si toho vepředu nevytvořili. Vítězství si ale ceníme, díky tomu přispíváme i něco málo do koeficientu," těšilo Jurečku.

"Jsem moc rád, že jsme vyhráli a můžeme se tak porvat v dalším kole o Ligu mistrů. Asi jsem si to tak úplně nepředstavoval, že nastoupím a za minutu dvě dám gól. Jsem ale moc rád, že mi to tam spadlo. Musím hlavně pochválit kluky, protože mi to krásně připravili," zářil autor vítězného gólu Slavie.

Slávistické trumfy na cestě za postupem: střídající žolík Jurečka, neúnavný rváč Chorý a hlídač Zafeiris