eFotbal

V týmu Bayernu se o víkendu slavilo. Hned dva fotbalisté německého giganta získali fotbalové jubileum

V týmu Bayernu se o víkendu slavilo. Hned dva fotbalisté německého giganta získali fotbalové jubileum
V týmu Bayernu se o víkendu slavilo. Hned dva fotbalisté německého giganta získali fotbalové jubileumFlashscore
Thomas Müller oslavil své 300. vítězství v Bundeslize poté, co jeho Bayern Mnichov v sobotu porazil Augsburg. Tím se útočník přidal do elitní skupiny po bok Manuela Neuera a Olivera Kahna, kteří dosáhli stejného mezníku.
Reklama
Reklama

Müller pomohl o uplynulém víkendu Bayernu k vítězství nad bavorskými rivaly 1:0 (o gól se však z penalty postaral v 82. minutě Robert Lewandowski). Bayern díky vítězství znovu získal devítibodový náskok na druhou Borussii Dortmund v čele tabulky Bundesligy.

„Třísté vítězství nebylo nijak velkolepé,“ komentoval Müller pro klubový web Bayernu utkání po závěrečném hvizdu. „Byl to dnes těžký zápas, ale zasloužili jsme si vyhrát, díky výkonu ve druhém poločase. Byl to obrovský krok k zisku titulu. Doufám, že se mi ještě podaří získat párkrát vyhrát,“ dodal.

Müller se díky třístému vítězství v Bundeslize dostal po bok spoluhráče a brankáře Manuela Neuera a rovněž legendárního brankáře Bayernu Olivera Khana. Je však jediným z celého tria, kdo zaznamenal všechna svá bundesligová vítězství v dresu Bayernu, protože brankáři Neuer (313 výher) a Kahn (310) před příchodem do Bayernu nastupovali za Schalke, respektive za Karlsruhe.

„Gratuluji mu, je to úžasný hráč,“ komentoval po závěrečném hvizdu pro bundesliga.com Müllerovo jubilejní vítězství spoluhráč Jamal Musiala. „Je to idol mnoha hráčů a někdo, ke komu můžete vzhlížet. Je to úžasný úspěch. Jen málo hráčů může dosáhnout tohoto milníku. Je úžasné to vidět a být toho součástí,“ přidal poklonu Musiala.

Kromě Müllera oslavil jubilejní výhru též jeho spoluhráč Joshua Kimmich, jenž tříbodový zisk oslavil po sto padesáté ze 196 zápasů v německé nejvyšší soutěži. Pouze bývalý nizozemský fotbalista Arjen Robben předtím dosáhl tohoto mezníku v tak málo utkáních. „Samozřejmě, že jsem na to hrdý,“ uvedl Kimmich po utkání s Augsburgem. „Je vidět, že hraju v nejlepším týmu v Německu, jinak by nebylo možné nasbírat tolik výher za tak krátkou dobu. Doufám, že přibudou další.“

Zdroj: Bundesliga.com

Tottenham přišel do konce sezóny o Dohertyho