eFotbal

Válka sousedů. Boleslav obvinila Liberec, že se pokusil nefér přetáhnout její hráče

Válka sousedů. Boleslav obvinila Liberec, že se pokusil nefér přetáhnout její hráče
Válka sousedů. Boleslav obvinila Liberec, že se pokusil nefér přetáhnout její hráčeFlashscore
Zvláštní. V době, kdy Mladá Boleslav na svých webových stránkách ohlásila, že z Liberce získala na přestup 23letého záložníka Nicolase Pennera, obvinil majitel klubu David Trunda Severočechy, že se snažili na hraně fair play přetáhnout jeho mladé útočníky a odchovance Lukáše Maška a Vojtěcha Stránského.
Reklama
Reklama

„V období letošních letních prázdnin se představitelé FC Slovan Liberec snažili usilovně, až téměř na hraně fair způsobů odlákat z mladoboleslavského kádru perspektivní fotbalisty Lukáše Maška a Vojtěcha Stránského. Oba však severočeskému vábení ve shodě s vedením mladoboleslavského klubu odolali,“ uvedl Trunda.

„Obdrželi jsme z Liberce nabídku, kterou jsme odmítli, protože chceme, aby kluci u nás pokračovali. Nabídka přišla pod vlivem toho, že oběma končí 30. června 2025 smlouva, a nestalo se poprvé, kdy se Liberec této okolnosti snažil využít, což je asi běžná praxe v českém fotbalovém prostředí. Věřím, že Lukášovi a Vojtovi vytvoříme odpovídající podmínky a do Liberce je nepustíme,“ dodal majitel klubu.

Dvacetiletý Mašek si připsal pětapadesát startů v lize a vstřelil tři góly, o rok starší Stránský odehrál čtyřiatřicet prvoligových zápasů a dal v nich dva góly.

Posila last minute pro Boleslav. Z Liberce získala univerzála Pennera