eFotbal

Vallecano zdolalo Valencii, Sevilla vede na Espanyolu. Real udělil debakl Mallorce, Barcelona Cádizu

Vallecano zdolalo Valencii, Sevilla vede na Espanyolu. Real udělil debakl Mallorce, Barcelona Cádizu
Vallecano zdolalo Valencii, Sevilla vede na Espanyolu. Real udělil debakl Mallorce, Barcelona CádizuFlashscore
Duel Vallecana s Valencií odstartoval v sobotu páté kolo španělské La Ligy. Vallecano tak svého soupeře předeběhlo v tabulce španělské soutěže.
Reklama
Reklama

Valencia - Vallecano

Zápas Vallecana s Valencií začal pořádně zostra a již v šesté minutě byla k vidění první změna skóre. Z levé strany  rozehrával standardní situaci domácí kapitán Óscar Trejo, který prudkým přízemním pasem našel na první tyči Isu Palazóna. Ten umístil míč do sítě a poslal domácí do vedení. Zhruba o deset minut později to mohlo být o dva přesné zásahy, ale Giorgi Mamardašvili předvedl hned tři parádní zákroky v řadě a nepustil míč do branky. Záhy po změně stran přišel klíčový gól. Po rohovém kopu si srazil míč do vlastní branky Nico González. Valencia se snažila o snížení dlouhé minuty, ale to přišlo až v samotném závěru. Ve čtvrté minutě nastavení uklidil míč do sítě Mouctar Diakhaby.

Espanyol - Sevilla

Sevilla se v pátém kole španělské LaLigy po řadě proher probudila a zvítězila na hřišti Espanyolu 3:2. O výhře rozhodl nabitý úvodní poločas, ve kterém se blýskl zejména dvougólový José Ángel Carmona. Trenér hostů Julen Lopetegui, který je na pokraji vyhazovu, uviděl v napjatém konci utkání také červenou kartu.

Cádiz - Barcelona 

Barcelona si v pátém kole LaLigy poradila s Cádizem 4:0. Zkazila mu tak oslavy 112. výročí od vzniku klubu. Katalánský celek se dokázal prosadit až po změně stran. Jeden gól měl na svědomí opět Robert Lewandowski, který vede tabulku střelců La Ligy. Duel byl pár minut před koncem pozastaven kvůli kolapsu jednoho z fanoušků, po návratu na hřiště stihli hosté skórovat ještě dvakrát.

Atlético - Celta Vigo 

Atlético Madrid zvítězilo v domácím utkání pátého kola La Ligy nad Celtou Vigo 4:1. Vítěznou trefu vstřlil Rodrigo de Paul, jenž ke své brance přidal i asistenci. Atlético tak po triumfu v Evropě uspělo i v lize a připsalo si cenné tři body a drží čtvrtou příčku ligové tabulky.

Real Madrid - Mallorca

Real si v pátém kole LaLigy přes počáteční potíže došel k vítězštví 4:1 nad Mallorkou. Nejdříve se ve 35. minutě nečekaně prosadil hostující kosovský útočník Vedat Muriqi. V nastavení prvního poločasu však vyrovnal po nádherné akci Federico Valverde a tři body Bílému baletu vystřelil v 72. minutě Vinícius Júnior. Další dva góly přidali Rodrygo a Rudiger. Galacticos tak zůstali v čele tabulky bez bodové ztráty.

Elche - Bilbao

Athletic Bilbao dalo podruhé v řadě na venkovním hřišti čtyři góly a porazilo Elche v poměru 4:1.O vítězství celku z Baskicka rozhodli hráči už v prvním poločase. V tom druhém už přišlo jen snížení ze strany domácích a kosmetická úprava debaklu, který Elche schytalo.

LaLiga, 5. kolo:

Vallecano - Valencia 2:1

Branky: 6. Palazón, 53. N. González vla. – 90+4. Diakhaby.

Espanyol - Sevilla 2:3 

Branky:45. Joselu, 62. Braithwaite - 1. Lamela, 26. a 45. Carmona

Cádiz - Barcelona 0:4

Branky: 55. de Jong, 65. Lewandowski, 86. Fati, 90. Dembele

Atlético - Cetla Vigo 4:1

Branky: 9. Correa, 50. Paul, 66. Carrasco, 82. Nunez vl. - 71. Veiga

Real Madrid - Mallorca 4:1

Branky: 45. Valverde, 72. Vinicius, 89. Rodrygo, 93. Rudiger - 35. Muriqi

Elche - Bilbao 1:4

Branky: 59. Ponce - 9. Mercau vl., 14. Sancet, 22. Wililams, 44. Berenguer

Getafe - Real Sociedad

Betis - Villareal