eFotbal

Van Nistelrooij je silný a inspirativní vůdce se špičkovým odhodláním a pracovní etikou. Komu se upsal?

Van Nistelrooij je silný a inspirativní vůdce  se špičkovým odhodláním a pracovní etikou. Komu se upsal?
Van Nistelrooij je silný a inspirativní vůdce se špičkovým odhodláním a pracovní etikou. Komu se upsal?Flashscore
Ruud van Nistelrooij (45) má před sebou největší dosavadní výzvu své trenérské kariéry. Od letošního léta totiž převezme áčko PSV Eindhoven, jemuž se smluvně zavázal na následující tři sezony až do června 2025.
Reklama
Reklama

Někdejší kanonýr Manchesteru United i Realu Madrid za pár měsíců vystřídá na trenérské lavičce Němce Rogera Schmidta, jenž pracuje v Nizozemsku od roku 2020 a předtím prošel Salzburgem, Leverkusenem i Pekingem.

Exreprezentant Oranjes si na svou šanci trpělivě počkat, neboť ve strukturách PSV se pohybuje již tři roky, s tím, že během oné doby vedl týmy do devatenácti, respektive jednadvaceti let.

"Jsme potěšeni, že že můžeme potvrdit, že Ruud van Nistelrooy je naším novým manažerem. "My všichni, včetně Marcela Brandse, který bude letos v létě novým sportovním manažerem PSV, velmi důvěřujeme jeho schopnostem. Je to silný, inspirativní vůdce a jeho odhodlání a pracovní etika budou na špičkové úrovni," liboval si sportovní manažer John de Jong.

A co první dojmy příštího šéfa aktuálně druhého týmu ligy, jenž se s Ajaxem přetahuje o titul, který by byl v jeho historii celkově pětadvacacátý? "Vždy bylo mým snem stát se hlavním trenérem PSV. Byl jsem přesvědčen, že bych se mohl věnovat profesionální trenérské kariéře. Původně jsem si myslel, že potřebuji ještě rok, abych získal zkušenosti, ale někdy se věci vydaří a vy zjistíte, že život se nedá úplně naplánovat. Toto je ten další okamžik udělat další krok," citoval server tn.nova.cz slova příštího hlavního kouče, který během svých hráčských dnů v PSV zaznamenal 62 branek v sedmašedesáti startech.

A co vše tedy rozhodlo o tom, že se zapojí do dění v Eredivisii již letos? "Pár věcí se v posledních měsících sešlo. Jmenování Marcela Branda generálním ředitelem PSV a rozhovor, který jsme vedli, bylo posledním impulsem, který jsem potřeboval, abych se rozhodl a učinil tento krok. PSV je připraveno vydat se letos v létě novou cestou a já v tom chci sehrát svou roli. Jsem nadšený z úkolů v PSV," zakončil na tn.nova.cz Nistelrooij.

Ať je trenérem národního týmu cizinec, nebo duo Svědík-Levý. „Nepostoupíš na MS, končíš“ - musí být normou

Zdroj: tn.nova.cz, psv.nl