eFotbal

VAR Leedsu neuznal dva góly, poté Kladiváři dvakrát udeřili, Chelsea nastartoval za výhrou vlastní gól Evertonu, United porazili City

VAR Leedsu neuznal dva góly, poté Kladiváři dvakrát udeřili, Chelsea nastartoval za výhrou vlastní gól Evertonu, United porazili City
VAR Leedsu neuznal dva góly, poté Kladiváři dvakrát udeřili, Chelsea nastartoval za výhrou vlastní gól Evertonu, United porazili CityFlashscore
Arsenal v sobotu odpoledne nedokázal porazit Burnley. Southampton večer porazil Sheffield 2:0. Aston Villa bezbrankově remizovala s Wolverhamptonem. Leicester večer porazil Brighton. V neděli Newcastle remizoval s West Bromwichem. Obhájci z Anfield Road prohráli na svém stadionu už šestý ligový zápas v řadě. Manchesterské derby večer obarvilo město na červeno. Tři body získal i Tottenham. V pondělí zvítězila Chelsea nad Evertonem 2:0 a upevnila si čtvrté místo v tabulce. Ve stíhací jízdě za Ligou mistrů zůstává po zdolání Leedsu i West Ham.
Reklama
Reklama

Gunners šli na hřišti Burnley do vedení už v šesté minutě, kdy se trefil ostrostřelec z Gabonu Pierre-Emerick Aubameyang, Burnley ovšem ještě před poločasem srovnalo na 1:1 zásluhou Wooda. Ve druhém poločase se nic podstatného nestalo a Arsenal si tak připsal další bolestnou ztrátu bodů na hřišti outsidera, po porážce Leicesteru je tak stále desátý a k evropským pohárům má velmi daleko.

Poslední a takřka jistý sestupující Sheffield United doma podlehl Southamptonu 0:2. Saints šli do vedení ve 32. minutě, kdy proměnil penaltu Ward-Prowse. Sheffield na inkasovanou branku zareagovat nedokázal a ve druhé půli naopak inkasoval podruhé, potvrdil tak herní krizi a z posledního místa se zatím nevyhoupl. 

Aston Villa letos hraje nad očekáváním a v polovině tabulky se tradičně drží v posledních sezónách i Wolverhampton, vzájemný souboj se tak zdál bez favorita. To potvrdilo i závěrečné skóre, žádná branka totiž navzdory snaze obou týmů nepadla.

Brighton šel doma proti favorizovanému Leicesteru do vedení už v 10. minutě, kdy se trefil někdejší hráč Liverpoolu Adam Lallana. Po hodině hry ale srovnal Iheanacho a obrat dokonal tři minuty před koncem Amartey, oběť pražské Slavie v Evropské lize se tak minimálně do zápasu Manchesteru United posunula na druhé místo anglické Premier League!

Newcastle si po bezbrankové remíze s West Bromwichem připsal druhou remízu v řadě. Za klub z metropolitního hrabství Tyne and Wear nastoupil v bráně slovenský reprezentant Dúbravka a připsal si tři zákroky.

Bídná bilance Liverpoolu nezná obdoby. "Reds" prohráli s Fulhamem 0:1 a pošesté v řadě se museli na domácím hřišti sklonit před soupeřem. O jedinou branku se postaral těsně před poločasem Lemina, který se v pokutovém území probojoval k míči a přízemní střelou k levé tyči rozhodl o výhře Fulhamu.

Manchester City vyhrál posledních dvaadvacet zápasů v řadě a proti United měl tak dvojnásobnou motivaci, neboť se jedná o slavné derby. Jenže to nezačalo zrovna slavně, už ve druhé minutě šli Red Devils do vedení díky proměněné penaltě hvězdného Bruna Fernandese. Na obranu United útok City ale recept nenašel a místo toho po poločase inkasoval z kopačky Shawa podruhé, manchesterské derby tak vyhrála červená strana a Manchester United tím zlomil dlouho trvající šňůru vítězství Manchesteru City.

Ztracený syn Gareth Bale a spolehlivý útočník Harry Kane vstřelili Crystal Palace po dvou gólech a Kohouti pod vedením Josého Mourinha tak konečně nacházejí formu, jedná se už o jejich třetí vítězství v řadě. Za hostující tým se trefil pouze exliverpoolský Benteke.

Londýnská Chelsea šla do vedení ve 31. minutě, když si vstřelil vlastní gól hostující Godfrey, triumf Blues zpečetil po hodině hry Jorginho z penalty.

West Ham se Součkem i Coufalem v sestavě inkasoval už v 6. minutě, radost Tyleru Robertsovi z Leedsu zkazilo až video, kde rozhodčí zaznamenal ofsajd. O minutu později byl VAR opět v akci a znovu byla branka Leedsu odebrána. Video potvrdilo, že během útočné akce, jež předcházela vstřelené brance, byl míč již v zámezí.

Kladiváři skórovali ve 21. minutě, a sice Lingard penaltu neproměnil, ale dostal se k odraženému míči a napodruhé už míč dopravil do sítě. Na 2:0 upravil Dawson, jenž si po rohovém kopu neomylně prosadil hlavou k levé tyči.

Premier League, 27. kolo:

Burnley - Arsenal 1:1 (1:1) Branky: 39. Wood - 6. Aubameyang

Sheffield United - Southampton 0:2 (0:1) Branky: 32. Ward-Prowse, 49. Adams

Aston Villa - Wolverhampton 0:0 (0:0)

Brighton - Leicester City 1:2 (1:0) Branky: 10. Lallana - 62. Iheanacho, 87. Amartey

West Bromwich Albion - Newcastle United 0:0 (0:0)

Liverpool - Fulham 0:1 (0:1)Branka: 45. Lemina

Manchester City - Manchester United 0:2 (0:1) Branky: 2. Fernandes (pen.), 50. Shaw

Tottenham - Crystal Palace 4:1 (1:1) Branky: 25. a 49. Bale, 52. a 76. Kane - 45+1. Benteke

Chelsea - Everton 2:0 (1:0)Branky: 31. Godfrey (vl.), 65. Jorginho z pen.

West Ham - Leeds 2:0 (2:0) Branky: 21. Lingard, 28. Dawson