eFotbal

Varování pro Spartu. Zajíci se sčítají až po honu, v lize se dá hrát s každým, věří trenér Dynama před bitvou s mistrem

Varování pro Spartu. Zajíci se sčítají až po honu, v lize se dá hrát s každým, věří trenér Dynama před bitvou s mistrem
Varování pro Spartu. Zajíci se sčítají až po honu, v lize se dá hrát s každým, věří trenér Dynama před bitvou s mistremFlashscore
Na první pohled by to měla být jednoznačná partie. Poslední tým nejvyšší soutěže, Dynamo České Budějovice, se srazí v neděli od 18:00 na domácí půdě s mistrovskou Spartou. Jihočeši chtějí ale aktuálně druhý tým tabulky před vyprodaným stadionem potrápit. Pro letenský tým budiž varováním, že Dynamo poslední tři ligové domácí duely proměnilo v sedm bodů. "I když je to po repre pauze ke ztrátám náchylné, musíme to zvládnout za tři body," velí útočník Jan Kuchta.
Reklama
Reklama

Dynamo před reprezentační přestávkou prohrálo záchranářský souboj v Karviné gólem z penalty v poslední minutě. "Smolná porážka, ale zajíci se sčítají až po honu," neskládá zbraně trenér jihočeského týmu Jiří Lerch. Zápasů je podle něj ještě hodně a Dynamo má prostor zabrat. "Sparta je samozřejmě velkým favoritem, má nesmírně široký a kvalitní kádr, ale v lize se dá hrát s každým," věří.

Sparta po sobotní výhře Slavie na půdě Slovácka klesla na druhou příčku, ale pokud si v neděli večer připíše tři body, vrátí se do čela. "Soupeře nikdy nepodceňujeme, na každého se připravujeme stejně důkladně. Musíme předvést maximum nejen proto, že hrajeme v Budějovicích, ale také abychom dostáli svým nárokům a vstoupili do závěrečné části sezony dobrým výkonem," měl jasno Lukas Babalola, asistent trenéra Briana Priskeho.

Letenští se shodli, že jim reprezentační pauze pomohla doplnit síly po náročném programu. "Během volna, které jsem si užil s rodinou, jsem se doléčil, takže jsem stoprocentně připravený. V Budějovicích je vyprodáno, hraje se tam těžko, ale máme sílu to tam zvládnout," věří sparťan Jakub Pešek.

Pro Spartu mluví i statistiky. Prohrála jediné z posledních 16 vzájemných utkání v lize, v duelech s Dynamem dokonce šestkrát po sobě neinkasovala. Na druhou stranu České Buděhovice doma ve třech z posledních čtř duelů s Letenskými dosáhly na remízu. Důležité bude pro Dynamo zvládnout defenzivní část. S 54 inkasovanými brankami má totiž spolu se Zlínem nejhorší defenzivu soutěže.