eFotbal

Vážně zraněný Kabongo na podzim dohrál, Koubek nevyloučil, že bude chtít Plzeň posílit

Vážně zraněný Kabongo na podzim dohrál, Koubek nevyloučil, že bude chtít Plzeň posílit
Vážně zraněný Kabongo na podzim dohrál, Koubek nevyloučil, že bude chtít Plzeň posílitFlashscore
Plzeň přišla o jednoho z očekávaných ofenzivních tahounů. Na tréninku před zápasem s Hradcem Králové si zranil koleno útočník reprezentační jednadvacítky Christophe Kabongo. Talentovaného fotbalistu čeká několikaměsíční pauza. Viktoria to potvrdila na svém webu.
Reklama
Reklama

"Christophe se bohužel zranil na předzápasovém tréninku. V nejbližších dnech podstoupí operaci a podzimní část sezony pro něj tedy skončila předčasně. Má samozřejmě naši plnou podporu a maximální péči klubových lékařů a fyzioterapeutů. Věříme, že se po zranění vrátí co nejdříve zpět na trávník a v plné síle,“ uvedl sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

Kabongo do Plzně přišel před sezonou z belgického Lommelu a ve dvou přípravných zápasech dal dvě branky. V úvodním kole Chance Ligy se sice neprosadil, Duklu však ve své ligové premiéře trápil svou rychlostí. 

O angažmá na západě Čech si řekl parádními výkony v minulém ročníku slovenské Podbrezové, v jejímž dresu nasázel čtyři branky, ke kterým přidal tři asistence.

Kabongo se přidal na už tak poměrně rozsáhlou marodku Viktorie. V rekonvalescenci po vážném zranění je jiný útočník Nigerijec Rafiu Durosinmi. "Je to pro nás obrovská ztráta. Kabongo naprosto bez kontaktu při nějaké otočce s míčem pocítil bolest v koleni. Ta diagnóza je nepříznivá, ta nejhorší. Velká smůla pro něj i pro nás," uvedl na tiskové konferenci trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Nevyloučil, že Západočeši ještě sáhnou po nějaké posile do útoku. "Je to otázka k diskuzi, určitě na to téma chceme v příštích dnech hovořit. Nemohu nic vyloučit. Tento klub byl vždy akční v těchto věcech, uměl si poradit. Přestupní termín není uzavřený," řekl Koubek.

CENNÝ BOD Z HORKÉ PŮDY, Z LIBERCE SE MOC BODŮ VOZIT NEBUDE, LIBOVAL SI JANOTKA. PENALTA BYLA ÚPLNĚ ZBYTEČNÁ, ZLOBIL SE KOVÁČ