eFotbal

Vedení mě možná pošle pryč ještě dřív než na konci sezony, protože očekávání byla velká, je si vědom Conte

Vedení mě možná pošle pryč ještě dřív než na konci sezony, protože očekávání byla velká, je si vědom Conte
Vedení mě možná pošle pryč ještě dřív než na konci sezony, protože očekávání byla velká, je si vědom ConteFlashscore
Kouč Tottenhamu Antonio Conte navzdory zklamání z vypadnutí v osmifinále Ligy mistrů s AC Milán zdůraznil, že londýnský celek musí nadále pokračovat postupnými kroky. "Kohouti" nevyhráli žádnou cennou trofej od triumfu v Ligovém poháru v sezoně 2007/08, podle italského trenéra ale žádný zázračný recept na úspěch není. Sám Conte ale naznačil, že jeho budoucnost u týmu je nejistá.
Reklama
Reklama

"Mám tady smlouvu do června, pokračuji v práci. Na konci sezony vedení zhodnotí mé působení u týmu. Nebo mě možná pošlou pryč ještě dřív, protože očekávání byla velká. Počkejme si, jak to dopadne," řekl Conte v rozhovoru pro Amazon Prime.

Tottenham se ve středečním domácím utkání snažil dohnat manko 0:1 z úvodního zápasu, opět ale neskóroval a po bezbrankové remíze končí. I proto, že od 77. minuty dohrával v oslabení bez vyloučeného Romera. AC Milán se dostal do čtvrtfinále poprvé od roku 2012, kdy vyřadil jiný severolondýnský celek Arsenal.

Conte dovedl ve své první sezoně Tottenham na čtvrté místo v lize. Na stejné pozici jsou "Kohouti" i v aktuálním ročníku. "Pro trenéra je vždy důležité, aby neustále posouval laťku týmu nahoru. Tento rok s tím ale bojujeme," přiznal třiapadesátiletý Ital, jenž se ve středu po operaci žlučníku vrátil na lavičku po čtyřech zápasech.

Někdejší trenér Juventusu, Chelsea nebo italské reprezentace považuje za zlepšení alespoň účinkování na evropské scéně. "Minulou sezonu jsme hráli jen Evropskou konferenční ligu a nepostoupili jsme ani ze skupiny. Osmifinále Ligy mistrů je pokrok, pokud bychom chtěli hledat nějaká pozitiva," řekl.

Tottenham neskóroval potřetí v řadě a navázal na ligovou porážku s Wolves a druholigovým Sheffieldem United v Anglickém poháru. "Pořád opakuji to samé, potřebujeme čas a trpělivost. Momentálně nejsme tak silní, abychom neustále vyhrávali. Mrzí mě to kvůli fanouškům, ale neumím zázraky. Musíme nadále bojovat a budovat tým krok po krůčku," dodal Conte.

Teď se budu snažit s PSG vyhrát ligový titul. Pak ať lidé hodnotí, jestli to byla neúspěšná sezona, říká Galtier