eFotbal

Velká ztráta pro Guardiolu, odchází mu záložník, kterého označil za nenahraditelného

Velká ztráta pro Guardiolu, odchází mu záložník, kterého označil za nenahraditelného
Velká ztráta pro Guardiolu, odchází mu záložník, kterého označil za nenahraditelnéhoFlashscore
Manchester City s velkou pravděpodobností opustí kapitán Ilkay Gündogan a obránce Benjamin Mendy. Vítěz treble z minulé sezony oba fotbalisty zařadil na sezna
Reklama
Reklama

Německý záložník Gündogan výrazně pomohl k triumfům v Lize mistrů, anglické lize a Anglickém poháru. Podle médií se rozhodl po sedmi letech z Manchesteru odejít za novou výzvu. Zájem o rodáka z Gelsenkirchenu projevily Barcelona, Arsenal, kluby ze Saúdské Arábie nebo bývalý zaměstnavatel Dortmund.

Dvaatřicetiletý Gündogan s mužstvem trenéra Pepa Guardioly vyhrál 14 trofejí včetně pěti mistrovských titulů. Německý reprezentant s tureckými kořeny ve 304 soutěžních zápasech za City zaznamenal 60 gólů a 40 asistencí. Za jeho služby jej trenér označil za nenahraditelného. Například nyní ve finále FA Cupu dal dva neuvěřitelné góly do sítě Manchesteru United. 

Druhým hráčem, který je na odchodu, je o čtyři roky mladší Mendy. Ten do Manchesteru City přestoupil v létě 2017 z Monaka za 52 milionů liber. Naposledy v soutěžním utkání nastoupil v srpnu 2021, poté ho anglický klub suspendoval kvůli obvinění ze znásilnění.

Francouzského beka v lednu shledal soud v Chesteru nevinným v šesti případech obvinění ze znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Mistr světa z roku 2018 stále čelí obvinění v jednom případu znásilnění a v dalším z pokusu o znásilnění. Soud s Mendym by měl pokračovat na konci června.