eFotbal

Velký koncert Lewandowského proti Plzni, Liverpool dostal nařezáno pod Vesuvem

Velký koncert Lewandowského proti Plzni, Liverpool dostal nařezáno pod Vesuvem
Velký koncert Lewandowského proti Plzni, Liverpool dostal nařezáno pod VesuvemFlashscore
Plzeň vstoupila do nového ročníku Ligy mistrů vysokou prohrou 5:1 na Camp Nou, ale za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět. Svěřenci kouče Michala Bílka aktivně vzdorovali Barceloně, v jejímž dresu zářili Robert Lewandowski a Ousmane Dembélé.
Reklama
Reklama

Skóre na půdě katalánského giganta otevřel již ve 13. minutě Kessie, poté se dostal ke slovu Lewandowski, který v první půli vykázal dva přesné zásahy. Kataláncům zatrnulo při pádu Mosquery ve vápně, kde penaltu a červenou kartu muselo odvolat až video. Za hosty se navíc prosadil Sýkora. Po změně stran ale polský kanonýr dokonal hattrick a blýskl se také Torres, který upravil na konečných 5:1.

Ajax si vyšlápl na Rangers a po trefách Álvareze, Berghuise, Kuduse a Bergwijna vyhrál 4:0. Dařilo se také Sportingu, který uspěl na půdě Frankfurtu 3:0. Přesné zásahy slavili Edwards, Trincao a Santos.

Bruggy uhájily svou půdu před nájezdem Leverkusenu, v jehož sestavě nechyběl ani český legionář Patrik Schick. Rozhodla nakonec jediná trefa utkání, kterou si připsal v první půli Sylla. Divoké nastavení druhého poločasu nabídlo poměření sil Atlética Madrid s Portem. Hosté oslabeni o vyloučeného Teremiho nejprve prohrávali po trefě Hermosa, ale Uribe s penalty přinesl zdramatizování. Až v samotném závěru vrátil španělskému klubu náskok Griezmann.

Bavorský gigant loupil na San Siru. V první půli otevřel skóre Sané, po změně stran vlastní brankou upravil na konečných 2:0 D´Ambrosio. Tottenham doma využil vyloučení Mbemby na startu druhé půle a po dvojitém gólovém přísunu Richarlisona bere důležité tři body.

Trápení Liverpoolu bylo patrné také pod Vesuvem, kde řádila tamní Neapol. Zielinski poslal domácí do vedení, poté Osimhen zahodil penaltu. Zaváhání ale v první půli napravili Anguissa a Simeone. Autor úvodní trefy slavil přesný zásah i po změně stran a Díaz pak už jen upravoval na konečných 4:1 pro Neapol.

Liga mistrů:

Ajax - Rangers 4:0 Branky: 17. Álvarez, 32. Berghuis, 33. Kudus, 80. Bergwijn

Frankfurt - Sporting 0:3 Branky: 65. Edwards, 67. Trincão, 82. Santos

Atlético Madrid - Porto 2:1 Branky: 90+2. Hermoso, 90+11. Griezmann - 90+6. z penalty Uribe

Barcelona - Plzeň 5:1 Branky: 13. Kessié, 34., 45+3. a 67. Lewandowski, 71. Torres - 44. Sýkora

Bruggy - Leverkusen 1:0 Branka: 42. Sylla

Inter - Bayern 0:2 Branky: 25. Sané, 66. vlastní D'Ambrosio

Neapol - Liverpool 4:1 Branky: 5. z penalty a 47. Zieliński, 31. Zambo, 44. Simeone - 44. Sýkora

Tottenham - Marseille 2:0 Branky: 76. a 81. Richarlison