eFotbal

Veterán Aspas se radoval z jubilejního 150. gólu v LaLize, šňůra 13 duelů bez prohry vystřelila Bilbao už na třetí místo

Veterán Aspas se radoval z jubilejního 150. gólu v LaLize, šňůra 13 duelů bez prohry vystřelila Bilbao už na třetí místo
Veterán Aspas se radoval z jubilejního 150. gólu v LaLize, šňůra 13 duelů bez prohry vystřelila Bilbao už na třetí místoFlashscore
Bilbao porazilo ve 20. kole španělské ligy v baskickém derby San Sebastian 2:1 a díky úspěšné sérii se v tabulce posunulo už na třetí místo. Oba góly vítězů vstřelil už v prvním poločase Álex Berenguer.
Reklama
Reklama

Bilbao je už třináct zápasů bez porážky. Tři výhry za sebou bez inkasovaného gólu vynesly Valverdemu ocenění pro trenéra měsíce a dnes jeho svěřenci vyhráli počtvrté v řadě, i když tentokrát čisté konto neudrželi. Tři minuty před koncem je o ně připravil Oyarzabal. I tak Sebastianu oplatili zářijovou prohru 0:3.

Fotbalisté Las Palmas vyhráli nad Villarrealem 3:0 a po dvou porážkách si připsali tříbodový zisk. Ligový nováček tak svého mnohem slavnějšího soupeře zdolal v obou zápasech tohoto ročníku.

Dva góly vstřelil Rodríguez a ve své premiérové sezoně v nejvyšší soutěži už má na kontě pět zásahů, další gól přidal Herzog. Tým z Kanárských ostrovů se přiblížil k pohárovým příčkám a je na tom v tabulce výrazně lépe než účastník jarní fáze Evropské ligy.

Celta Vigo vedla na Mallorce díky šestatřicetiletému Aspasovi, pro nějž to byl teprve druhý gól v sezoně, ale celkově jubilejní 150. v La Lize. Kanaďan Larin však ještě do přestávky vyrovnal na konečných 1:1.

20. kolo španělské ligy:

Las Palmas - Villarreal 3:0 (8. a 63. Rodríguez, 51. Herzog)

Mallorca - Celta Vigo 1:1 (43. Larin - 10. Aspas

Bilbao - San Sebastian 2:1 (30. a 42. Berenguer - 87. Oyarzabal)

Neapol na poloprázdném stadionu Diega Maradony prolomila sérii nezdarů až v šesté minutě nastavení