eFotbal

Vetší prostor pro Sora se blíží. Už se připravuje bez omezení a tréninky má intenzivnější než ostatní hráči...

Vetší prostor pro Sora se blíží. Už se připravuje bez omezení a tréninky má intenzivnější než ostatní hráči...
Vetší prostor pro Sora se blíží. Už se připravuje bez omezení a tréninky má intenzivnější než ostatní hráči...Flashscore
V souvislosti s blížícím se pohárovým utkáním Slavia - Kluž se řeší hned několik otázek. Bude mezi třemi sešívanými tyčemi Aleš Mandous, nebo Ondřej Kolář? A co Yira Sor, je možné, že už by mohl odehrát i nějaký delší časový úsek?
Reklama
Reklama

Dvaadvacetiletý nigerijský expres odehrál svých prvních patnáct minut v této sezoně FORTUNA:LIGY proti Slovanu Liberec (3:0) a již brzy by mohl opět začít rozšiřovat i svou minutáž také v Evropské konferenční lize.

Právě v ní v tomto ročníku odehrál 55 minut, které proti St Joseph's okořenil dvěma přesnými zásahy. Na evropském poli tedy bude mít na co navazovat. Tím spíš, že v minulém ročníku EKL přetavil šest vystoupení ve stejný počet branek a v pohárech ho tak dosud zdobí neuvěřitelná bilance 7 startů a 8 tref.

Není proto divu, že už by ho rádi slávističtí fanoušci opět viděli v sestavě. Jak se na současný stav bývalého hráče Baníku Ostrava dívá jeho nadřízený Jindřich Trpišovský?

"Yira je v režimu, kdy trénuje s týmem. V podstatě jediná věc je vetší kondiční deficit, měli jsme teď i doporučení od fyzioterapeutů, aby nešel od začátku a odehrál jen část zápasu. Postupně chceme zvyšovat jeho minutáž, v repre pauze měl individuální program kvůli kondičnímu manku. Zátěž mu chceme postupně zvyšovat, tréninky absolvuje bez omezení, má je naopak intenzivnější než ostatní hráči. Teď to byla taková vlaštovka, ve čtvrtek by měl dostat vetší prostor," nastínil webem slavia.cz citovaný kouč.

Kompletních devadesát minut z toho tedy nejspíš nebude, nicméně dle této indicie to vypadá na 30 minut, případně poločas.

Slávisté jsou po úvodních dvou duelech na čele své skupiny G, když mají stejně bodů jako turecký Sivasspor. Kluž, která je v rumunské nejvyšší soutěži nyní až na čtvrté pozici, zatím na první výhru čeká a má skóre 1:2.

Slavia s Kluží a v Olomouci, Sparta v Brně, Plzeň na Bayernu a s MB, Slovácko s Nice, Arsenal-Liverpool, Dortmund-Bayern