eFotbal

Vinícius Júnior pomohl dvěma góly k výhře Brazilců nad Paraguayí

Vinícius Júnior pomohl dvěma góly k výhře Brazilců nad Paraguayí
Vinícius Júnior pomohl dvěma góly k výhře Brazilců nad ParaguayíFlashscore
Útočník Realu Madrid Vinícius Júnior se dvěma góly zasloužil o vítězství brazilských fotbalistů ve druhém zápase na mistrovství Jižní Ameriky v USA nad Paraguayí 4:1. Pětinásobní mistři světa se dočkali výhry v soutěžním utkání po pěti zápasech. V tabulce skupiny D jsou Brazilci druzí za Kolumbií, která porazila Kostariku 3:0 a po druhém vítězství má už jistou účast ve čtvrtfinále.
Reklama
Reklama

Po úvodní bezbrankové remíze s Kostarikou tentokrát brazilský tým rozhodl zápas už v prvním poločase, po kterém vedl 3:0. A to ještě Lucas Paqutá neproměnil po půlhodině hry penaltu. Chvíli nato chybu odčinil přihrávkou na první gól, který dal Vinícius Júnior. Na 2:0 zvýšil Savinho a v nastavení úvodního poločasu přidal další branku Vinícius Júnior.

REAL MADRID VYUŽIL OPCI NA JEHO ZISK, ALE VZÁPĚTÍ JEJ PRODAL. JESELU PO EURU ZAMÍŘÍ DO KATARU

"Odehrál téměř dokonalý zápas. Vytvářel si výborné příležitosti, byl dynamický, efektivní a přímočarý. Dobře spolupracoval s ostatními," chválil útočníka Realu brazilský kouč Dorival Júnior.

Po přestávce snížil Omar Alderete. Pak dostal Paquetá další možnost skórovat z penalty nařízené za ruku a tentokrát uspěl.

V úterý se Brazílie utká s Kolumbií o prvenství ve skupině a pokusí se přerušit její sérii 25 zápasů bez porážky. Loni v říjnu Brazilci prohráli vzájemný zápas v kvalifikaci mistrovství světa 1:2.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky v USA:Skupina D:

Paraguay - Brazílie 1:4 (0:3)

Branky: 48. Alderete - 35. a 45.+5 Vinícius Júnior, 43. Savinho, 65. Paquetá z pen. ČK: 81. Cubas (Par.).

Kolumbie - Kostarika 3:0 (1:0)

Branky: 31. Díaz z pen., 59. Sánchez, 62. Córdoba.

Tabulka: