eFotbal

Vitík: Nemyslím si, že by nás měl Baník přehrávat. Ten zápas bude hlavně o nás a našich hlavách

Vitík: Nemyslím si, že by nás měl Baník přehrávat. Ten zápas bude hlavně o nás a našich hlavách
Vitík: Nemyslím si, že by nás měl Baník přehrávat. Ten zápas bude hlavně o nás a našich hlaváchFlashscore
S příchodem nového trenéra se zdálo, že se blýská na lepší časy, ale po dobrém startu se pražská Sparta opět trápí. Poztrácené body mohou hrát v konečném součtu fatální problém, neboť se o druhé místo výrazně hlásí Jablonec. V posledním ligovém kole letenský tým remizoval na půdě Liberce, v týdnu pak vypadl v semifinále MOL Cupu se Slavií. Nyní změří síly doma s ostravským Baníkem a z kabiny se ozývá, že zisk tří bodů je povinnost.
Reklama
Reklama

Sparta bude mít k dispozici po dlouhém půstu dvanáctého hráče v poli, fanoušky, kteří již mohou v omezeném počtu na stadion. „Chceme se odvděčit fanouškům, kteří tak dlouho čekali, než budou moci zase na fotbal. Tenhle sport se hraje pro ně, takže pro to uděláme maximum,“ konstatoval Martin Vitík v rozhovoru pro klubovou televizi.

Sparta se v posledních týdnech výsledkově trápí a poztrácela až trestuhodný počet bodů. „Je důležité se teď dívat dopředu na to, abychom zápas s Baníkem zvládli. Nečeká nás lehký soupeř, s Baníkem je to vždycky vyhecované. Čekám hodně soubojů, ale chci, abychom se drželi naší hry a kombinovali. Nesmíme hrát to, co je pro Baník jednodušší a dovolit jim nás ohrozit,“ pokračoval osmnáctiletý obránce o nadcházejícím soupeři.

Vitík se etabloval poměrně rychle do základní sestavy a v této sezóně naskočil již do patnácti ligových zápasů. V tom nedělním neočekává nic snadného, neboť soupeř z Ostravy je dlouholetým rivalem. „Mají vyspělé soubojové hráče a fyzicky jsou na tom dobře, ale nemyslím si, že by nás měli přehrávat. Ten zápas bude hlavně o nás a bude záležet na tom, jak budeme mít natavené hlavy a jakou hrou se budeme prezentovat,“ dodal muž s číslem 41 na zádech.

Zdroj: sparta.cz