eFotbal

Vlahovič a další. Transfery, na kterých na začátku přestupového okna pracuje anglická TOP6

Vlahovič a další. Transfery, na kterých na začátku přestupového okna pracuje anglická TOP6
Vlahovič a další. Transfery, na kterých na začátku přestupového okna pracuje anglická TOP6Flashscore
Zimní “transfer window” se otevřelo, po fotbalové Evropě a především v nejbohatší Anglii začaly lítat doslova tuny zaručených informací, který z hráčů je na cestě změnit dres. Mezi spekulacemi a reálně rýsujícími se přestupy je velmi tenká linie. Na jaké kaufy to nicméně v lednu vypadá mezi tradiční šestkou největších anglické Premier League?
Reklama
Reklama
Manchester City - Frenkie de Jong

Tady bude zřejmě klid. Pep Guardiola nepatří mezi fandy zimního přestupového okna, s desetibodovým náskokem na čele Premier League vlastně ani žádné posily nepotřebuje. City dlouhodobě hledají hrot a mají v úmyslu jít v létě intenzivně po Haalandovi, býají spojováni též s Vlahovičem. Na obou těchto frontách je klid. Takže jediným rozvířením klidné hladiny je spekulace, že by se v zákulisí mohlo jednat o výměně s Barcou, kde by “předměty směny” byl Frenkie de Jong a Aymerick Laporte.

Liverpool - Luis Diaz

Na bázi 52 milionů liber za přestup plus 8 milionů liber za bonusy se podle anglických novinářů blíží uzavření další majstrštyk funkcionářů Porta, kteří velmi draze dokáží zpeněžit svou ofenzivní hvězdu. Kolumbijský křídelník je dlouhodobě na wishlistu Jürgena Kloppa, ten by byl snad i ochoten počkat do léta, ale potenciální měsíční absence Salaha a Maného (ANC) jej nutí jednat. A podle řady náznaků je transakce na linii Porto - Liverpool takzvaně “žhavá.”  

Chelsea - Lucas Digne

Na Stamford Bridge se hledá snad jen alternativa na levý kraj (a též klid po miniskandálku s Romelem Lukakem) a ve vzduchu mají létat dvě jména. Sergino Dest nicméně odmítl, že by chtěl vyměnit slunné Katalánsko za chladnější Londýn, zatímco pro Lucase Digneho posun z Evertonu na západ Londýna významný klimatický problém neznamená. Takže transferu v odhadované výši 23 milionů liber by nemuselo nic bránit. 

Arsenal - Dušan Vlahovič

Gunners se stále nevzdali možnosti, že by své problémy na hrotu útoku, které se ještě zvýraznily po rozžehnání Artety s Auabameyangem (který navíc odjel na ANC), mohli vyřešit podpisem jednoho z nejžádanějších jmen fotbalové Evropy, tj. Dušana Vlahoviče z Fiorentiny. Srb je žádaný i na zajímavějších adresách, Fiorentina vzhledem k jeho neochotě prodloužit smlouvu bude muset prodávat, Arsenal tedy měl dát nabídku. V prvním kole je na stole 45 milionů liber plus Lucas Torreira.  

Tottenham - Adama Traore

O neskutečně silného, snad ještě rychlejšího a nepředstavitelně neproduktivního křídelníka Wolverhamptonu měli mít Kohouti zájem už v létě a na Moulineux měla putovat nabídka ve výši cca 50 milionů liber. Od té doby se něco změnilo o kousek (Espirita Santa na lavičce Spurs vystřídal Conte), něco vůbec (Tottenham má stále zájem) a něco hodně (Wolves nevidí v Traorem budoucnost, protože ten nechce podepsat novou smlovu). Takže nová nabídka má být na 22 milionů liber a lze předpokládat, že Wolves se s někým budou chtít dohodnout. Budou to Spurs. 

Manchester United - Ruben Neves

Pro Ralfa Ragnicka bude zásadní během ledna spíše dát dohromady rozklíženou kabinu United, odkud se přý chystá hromadný exodus nespokojenců, od Martiala přes van de Beeka, Pogbu, Rashforda či Hendersona. A do této situace nechce moc přivádět nové tváře, které by mohly načichnout současnými problémy Rudých ďáblů. Přesto měl svým posledním výkonem na Old Trafford opětovně vzbudit zájem záložník Wolves Ruben Neves a United mají sondovat u šéfů Vlků, za kolik by tohoto Portugalce byli eventuálně ochotni pustit.

zdroj: Skysports