eFotbal

Vře to ve Staré dámě? Vlahovič ukázal dvě tváře, Milik se svlékal a zase oblékal

Vře to ve Staré dámě? Vlahovič ukázal dvě tváře, Milik se svlékal a zase oblékal
Vře to ve Staré dámě? Vlahovič ukázal dvě tváře, Milik se svlékal a zase oblékalFlashscore
Juventus, který se po vyloučení z evropských pohárů může soustředit jen na ligové dění, začal v Serii A skvěle. Sobotní utkání na půdě Sassuola ale ukázalo i možné potíže. Ty se týkají především útočníků.
Reklama
Reklama

Juventus, který se kvůli trestu musí letos obejít bez evropských pohárů, vstoupil do nového ročníku Serie A velice dobře a z úvodních čtyř duelů vytěžil deset bodů za tři výhry a jednu remízu.

O to překvapivější byla včerejší porážka na půdě Sassuola, které do stejné chvíle vyhrálo jediný ze čtyř utkání. Porážka 4:2 ukázala slabiny turínského velkoklubu a také možnou negativní energii v kádru. Především tedy v útoku.

Jistotu základní sestavy aktuálně má Dušan Vlahovič a po uzdravení je jasným základním stavebním kamenem také Federico Chiesa. S úlohou žolíka počítá mladý Samuel Iling Junior, další útočníci už ovšem se svou vytížeností jednoznačně spokojeni nejsou.

Timothy Weah přišel v létě z Lille, zatím ale příliš prostoru nedostal. Nespokojen může být i třiadvacetiletý Moise Kean, který přitom před třemi lety nasázel v Paris St. Germain třináct ligových branek. Po zranění nastoupil Kean do tří duelů, dohromady ale odehrál jen 31 minut.

Největší nespokojenost ale zcela jistě panuje u polského kanonýra Arkadiusze Milika. V Ajaxu i v Neapoli byl hvězdou, rozhodně se neztratil ani v Marseille. Po přestupu do Juventusu ale Milik moc šancí nedostává. Proti Sassuolu byl nachystán do hry v 78. minutě, kdy měl nahradit Federica Chiesu.

Jenže právě Chiesa o pár vteřin později snížil a Massimiliano Allegri si střídání rozmyslel. Italští novináři z Corriere dello Sport uvedli, že Milik si vzal zpátky rozlišovací dres a rozhodně nepůsobil šťastně. Do hry se nakonec dostal na sedm minut, týmu ale již nijak pomoci nedokázal.

A nespokojenost v sobotním klání dal najevo také dříve zmíněný Vlahovič. Tomu se pro změnu nelíbilo střídání v 75. minutě, kdy jej nahradil Kean. Jakékoliv kontroverzi se sice chtěl vyhnout, ale jeho řeč těla byla jasná. Útočník po svém příchodu na lavičku zavrtěl hlavou a ani nepřesvědčivé objetí s Allegrim nepůsobilo nejlépe. 

Srbský útočník ale ukázal také svou druhou tvář. Po vyrovnání si počkal na autora branky Federica Chiesu a objetí s italským útočníkem bylo rozhodně vřelejší než s Allegrim. Po střetnutí poté utíkal za autorem vlastní branky Federicem Gattim a dlouze jej chlácholil. Juventus každopádně padl v Sassuolu 4:2 a po pátém kole se může propadnout až na sedmou příčku ligové tabulky. 

Ronaldo od Staré dámy požaduje 19 milionů eur. Má šanci?