eFotbal

Vyhrát evropský pohár a pravidelně hrát Ligu mistrů. Legendární Hübschman vzpomíná na angažmá v Doněcku

Vyhrát evropský pohár a pravidelně hrát Ligu mistrů. Legendární Hübschman vzpomíná na angažmá v Doněcku
Vyhrát evropský pohár a pravidelně hrát Ligu mistrů. Legendární Hübschman vzpomíná na angažmá v DoněckuFlashscore
Fotbalové renomé možná nemá tak velké, jako mají jiní hráči jeho generace, nicméně rozlučkový ceremoniál před utkáním uplynulého kola Chance Ligy mezi Jabloncem a Spartou ukázal, jak si Tomáše Hübschmana fotbalové prostředí cení. Vítěz Poháru UEFA a držitel zlata z ME do 21 let z roku 2002 ukončil ve 42 letech kariéru. Rozpovídal se o ní v dalším dílu Livesport Daily. Jaký byl trenér Mircea Lucescu v Šachťaru? A jak vzniklo nedorozumění s tehdejším koučem reprezentace Karlem Brücknerem?
Reklama
Reklama

"Myslím, že mi v kariéře rozhodně neuškodilo. Mohla být výhoda, že jsem měl respekt ke starším a měl jsem v tomhle dané hodnoty. Kdo je starší, nebo déle v klubu, nebo má vyšší postavení, tak je k němu třeba mít respekt. A také vnímat, co říká. Neříkám poslouchat všechno, ale minimálně si to vyslechnout a zamyslet se nad tím, proč mi to ten člověk říká," popisuje ve čtvrteční epizodě bývalý reprezentační záložník jeden z možných důvodů, proč jeho kariéra byla tak dlouhá a úspěšná.

"Vyhrát evropský pohár, to byl jasně daný cíl, který chtěl prezident Šachťaru Rinat Achmetov. Toho se chtělo dosáhnout, stejně jako pravidelně hrát Ligu mistrů. V době, kdy jsem tam byl, tak se to dařilo a daří se to dodnes. Ale když jsem tam přišel, tak ještě Doněck neměl takové jméno a renomé," říká o nejúspěšnějším období své kariéry v Šachťaru.

VŠECHNY EPIZODY LIVESPORT DAILY

Ve čtvrteční epizodě podcastu Livesport Daily jsme také probírali:

Který z hráčů generace Eura 2004 ho nejvíce ovlivnil?

Jak si považuje slavnostního ceremoniálu k ukončení jeho kariéry?

A který fotbalový styl má nejradši a který mu nejvíce vyhovoval jako hráči?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách – Spotify a Apple Podcasts.