eFotbal

Vyrabovat Itálii! Aneb pět hráčů ze Serie A které chce Conte přivést na White Hart Lane

Vyrabovat Itálii! Aneb pět hráčů ze Serie A které chce Conte přivést na White Hart Lane
Vyrabovat Itálii! Aneb pět hráčů ze Serie A které chce Conte přivést na White Hart LaneFlashscore
Od “držgrešle” Daniela Levyho přislíbený rozpočet na posily bulvárem odhadovaným na 150 až 240 milionů liber a spolupráce s prověřeným sportovním ředitelem Fabiem Paraticim. To jsou podle všeho dva hlavní trumfy, které Antonia Conteho přilákaly na sever Londýna. Nový šéf Kanea a Sona tak plánuje masivně posilovat a podle insiderů jeho zrak se zálibou dopadá především na Apeninský poloostrov. Kterých pět jmen má mít duo Conte a Paratici v italské Serii A v merku?
Reklama
Reklama
Franck Kessié (AC Milán)

Střední záložník z Pobřeží slonoviny je považován za jistotu. Podle některých zpráv má už dokonce být ruka v rukávě, a Kessié, kterému na San Siru končí smlouva, má být dohodnutý na platu 165 tisíc liber týdně za které se přesune na White Hart Lane. 24letý silový záložník je hráč, kterého obdivoval už bývalý kouč Spurs José Mourinho, Contemu by se hráč oplývající rychlosti i kreativními schopnostmi měl hodit taktéž.

Dusan Vlahović (Fiorentina)

Na perspektivního střelce 21 gólů v loňské sezóně (letos má na kontě osm tref) se stojí fronty, Spurs jsou podle zpráv spolu s arcirivaly z Arsenalu na špici a ochotni vytáhnout z bankovního účtu požadovaných 69 milionů liber. Conte je zvyklý hrát na dva útočníky, dvě místa v rotaci mu zaberou Kane a Son, třetím do mariáše má být 21letý Vlahovič. Naopak se podle všeho nepočítá (minimálně do ofenzívy, spekuluje se o možném přeučení na ostrý kraj) s Mourou nebo Bergwijnem. 

Stefan de Vrij (Inter Milán) 

Byť Spurs disponují Davinsonem Sanchezem, Ericem Dierem, Cristianem Romerem, Joem Rodonem nebo Japethem Tangangou, v trojobrancovém systému preferovaném Contem (se třemi středními beky Spurs nastoupili už ve čtvrtečním utkání Konferenční ligy proti Arnhemu) je spotřeba velká a především u beků, kteří umí konstruktivně založit akci. De Vrij má kreativitu získanou ze svých začátků jako záložník, v 29 letech dostatek zkušeností i napřesrok končící kontakt, což by jej pro Paraticiho mělo činit dostupným. Mnohem více než další zvažované jméno do středu obrany, kterým má být Milan Škriniar.  

Marcelo Brozovic (Inter Milán)

Na středního záložníka Interu měl Paratici políčeno už v létě, 40 milionů nabízených eur se Nerrazurri zdálo málo a požadovaných deset milionů Paratici nepřihodil. Zájem má ale podle všeho pokračovat, a Brozovic má být přestupu taky nakloněn. Conteho požadavky na obousměrného záložníka s kreativní nástavbou Chorvat naplňuje takřka dokonale. Navíc se z Interu s Contem (stejně jako s de Vrijem) velmi dobře znají.  

Manuel Lazzari (Lazio) 

Emerson Royal je jedna z nejnovějších akvizic Spurs, která na pozici pravého (wing) beka přišla před touto sezónou, Matt Doherty je jeden promarněný talent na stejnou pozici poslední dobou utopený v kádru Kohoutů. Lazzari má být zvažované jméno pro případ, že by se Contemu ani jednomu z výše zmíněných jmen nepodařilo vtisknout svou představu práce na pravé lajně. Lazzari je dva roky stará akvizice Lazia ze SPALu, a s touto pozicí má bohaté zkušenosti, než jej současný trenér Lazia Maurizio Sarri zatáhl na pravý kraj čtyřčlenné defenzivní formace. 

zdroj: BBC