eFotbal

Vyškov hlásí velkou posilu do ofenzivy. Získal hráče, který působil ve slavném Ajaxu

Vyškov hlásí velkou posilu do ofenzivy. Získal hráče, který působil ve slavném Ajaxu
Vyškov hlásí velkou posilu do ofenzivy. Získal hráče, který působil ve slavném AjaxuFlashscore
Vyškov nezahálí a snaží se nabít kádr na nový ročník druhé nejvyšší soutěže. Do MFK nyní zamířil borec, jehož fotbalový životopis je plný známých a zajímavých adres. Kádr ambiciózního tým doplňuje osmadvacetiletý Zakaria El Azzouzi. Ten dříve působil třeba ve vyhlášené akademii Ajaxu, zahrál si i nejvyšší nizozemskou soutěž.
Reklama
Reklama

El Azzouzi odstartoval kariéru v mládežnických družstvech Ajaxu Amsterdam. Zahrál si i juniorskou Ligu mistrů, v níž zaznamenal sedm gólů a na další dvě trefy přihrál. V kategorii dospělých pak nastupoval za Twente Enschede, kde se může pochlubit bilancí čtyř vstřelených branek za 13 utkání. Později působil ve Spartě Rotterdam či v barvách jejího městského rivala Excelsioru. Góly střílel i za druholigový Volendam či rumunský Brašov, naposledy hrál za katarský Al-Kharaitiyat SC.

„Zakaria působí jako hráč, který to umí s míčem a dobře si hledá prostor. Vnímám jeho vysokou herní inteligenci a schopnost dostat se do zakončení. Vidím i pracovitost v tréninku, takže zatím s ním panuje spokojenost. Uvidíme, jak se adaptuje na naše prostředí,” uvedl trenér Jan Kameník k nové posile.

Přestože se El Azzouzi narodil v Rotterdamu, na mezinárodní scéně debutoval v dresu Maroka, jehož občanství má. V dubnu 2013 nastoupil za reprezentační výběr do 17 let. O tři roky později si ovšem zahrál také dvakrát za nizozemskou dvacítku v přípravě proti Portugalsku a vstřelil dvě branky. "Zakario, vítej ve Vyškově a těšíme se na super ofenzivní výkony!" vítají posilu internetové stránky klubu.

Je to důkaz, že táborský fotbal má své místo na mapě profifotbalu, září Vozábal po vstupu mezi Šádka, Tvrdíka a spol.