eFotbal

Vysočina neskrývá pouze ofenzivní sílu. Tři hráči druholigové Jihlavy, kteří by brzo mohli zamířit o patro výš

Vysočina neskrývá pouze ofenzivní sílu. Tři hráči druholigové Jihlavy, kteří by brzo mohli zamířit o patro výš
Vysočina neskrývá pouze ofenzivní sílu. Tři hráči druholigové Jihlavy, kteří by brzo mohli zamířit o patro výšFlashscore
Jako nebe a dudy se zdá letošní Jihlava oproti té loňské. Fotbalisté Vysočiny mají po čtyřech odehraných kolech deset bodů a pyšní se jedním z nejlepších útoků soutěže, čemuž velkou měrou přispěl šestigólový výprask rezervě Sigmy. Dnes přivítá Jihlava v souboji o čelo Táborsko. Pojďme se s pomocí serveru transfermarkt.com a oficiálních stránek klubu podívat na tři jihlavské hráče, kteří by brzo mohli zamířit o patro výš.
Reklama
Reklama
Justin Araujo-Wilson

Pravděpodobně největší mladá hvězda Vysočiny. Teprve dvacetiletý útočník přišel do Jihlavy z rodného Trinidadu a Tobaga v roce 2020. V lokálním klubu SJ Jabloteh se o něm těžko mohl někdo dozvědět, a tak vyrazil na zkušenou do České republiky. V Jihlavě ho (i vzhledem k mladému věku) zapracovávali pomalu. První dvě sezony pendloval mezi prvním a druhým týmem.

Loni Araujo-Wilson vystřelil a letos ve své krasojízdě pokračuje. Ročník 2022/23 byl pro mladého útočníka z Karibiku průlomový. V druhé nejvyšší soutěži odehrál 26 zápasů, ve kterých se trefil sedmkrát. Přispěl tak k úspěšné záchraně Vysočiny. Letos ani jednou nechyběl v základní sestavě. Blýskl se především v demolici rezervy Sigmy, které vstřelil dvě branky. Vidět byl i v přátelském zápasu proti Spartě. Pokud Araujo-Wilson vytrvá a bude přidávat čísla (která zástupci z první ligy vidí nejvíce), k jeho velkému přestupu může dojít už příští léto.

Zdroj: FC Vysočina Jihlava

Jakub Selnar

Spolupráce mezi Viktorií Plzeň a Jihlavou je odzkoušená. Po této trase kdysi opačným směrem putoval (nyní raper) Tomáš Kučera. Letos v létě naopak z Plzně do Jihlavy zamířil na hostování Adam Pešek. V roce 2021 tento krok podnikl Jakub Selnar. Ofenzivní univerzál nedostal v prvním týmu Viktorie šanci. Byl na hostování v Sokolově a v Pardubicích a svou porci zápasů dostal také v rezervním týmu Západočechů.

Potřeboval ovšem stabilitu, a tak se (nejprve jako host, poté jako kmenový hráč) vydal na Vysočinu. V Jihlavě ho ihned přijali mezi sebe. Za dvě a půl sezony v jejím dresu odehrál 68 utkání, ve kterých se z branky radoval celkem čtrnáctkrát. Selnar v novém ročníku nepolevuje. Stejně jako Araujo-Wilson už má na kontě dva přesné zásahy. Selnarovi je 23 let a svá představení stupňuje. Brzo by se mohl ozvat někdo z ligy.

Zdroj: FC Vysočina Jihlava

Filip Vedral

Abychom do žebříčku zařadili novou akvizici Vysočiny Tombula je ještě brzy. Vysoký turecký stoper se zkušenostmi z akademie americké MLS nebo druhé švýcarské ligy v prvních kolech v určitých ohledech zaujal, nicméně jeho kolega ze stoperské dvojice Vedral by mohl o patro výš zamířit dřív.

Vedralovi je už 26 let a jako člen základní jedenáctky vstupuje do své čtvrté sezony. 195 centimetrů vysoký kapitán Vysočiny zažil ve své kariéře podobný příběh jako Milan Škoda. Odehrál svou porci zápasů jak na pozici středního obránce, tak na hrotu útoku. Ve 120 zápasech za Vysočinu zaznamenal 19 branek a v nové sezoně na hřišti nechyběl ani minutu. Na přestup do ligy není pozdě.

Zdroj: FC Vysočina Jihlava