eFotbal

Vysoké vítězství Liverpoolu, Arsenal pouze remizoval

Vysoké vítězství Liverpoolu, Arsenal pouze remizoval
Vysoké vítězství Liverpoolu, Arsenal pouze remizovalFlashscore
Fotbalisté Manchesteru City porazili ve 31. kole anglické ligy Leicester díky dvěma gólům Erlinga Haalanda 3:1 a ztrácejí tři body na vedoucí Arsenal. Manchesteru United zvítězili na hřišti Nottinghamu Forest a Liverpool vyhrál vysoko na hřišti Leedsu.
Reklama
Reklama

Obhájci titulu City udeřili již po pěti minutách, Stones se po rohu dostal k míči a z voleje prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Po osmi minutách vedli domácí už o dvě branky, když se z penalty prosadil Haaland. Norský útočník přidal do půlhodiny ještě druhý gól a se 32 góly vyrovnal rekord branek v jedné sezoně anglické ligy se 38 zápasy. V druhé půli již žádnou ze svých šancí hráči City neproměnili, Iheanacho v 75. minutě pouze korigoval skóre.

Aston Villa otevřela skóre po deseti minutách zásluhou Ramseyho, kterému přihrál Watkins. Ve formě hrající útočník přidal k asistenci dvě branky. Nejprve v 64. minutě skóroval po samostatném úniku a v závěru po pohledné kombinaci uzavřel skóre.

Watkins dal v této sezoně již 14 branek, čímž vyrovnal svůj dosavadní rekord v nejvyšší anglické soutěži a je na pátém místě tabulky střelců. Aston Villa ztrácí v neúplné tabulce tři body na pátý Tottenham, Newcastle může přijít o třetí místo při bodovém úspěchu Manchesteru United, který se v neděli utká s Nottinghamem.

Chelsea se prosadila poprvé po čtyřech zápasech bez gólu, do vedení ji v úvodní čtvrthodině poslal Gallagher po individuálním průniku Mudryka. Zbytek zápasu ale patřil hostům, fotbalisté Brightonu zaznamenali v zápase 24 střel, dvě z nich skončily v síti.

Ve 42. minutě střídající Welbeck po třech minutách na hřišti hlavou vyrovnal, ve druhém dějství pak zařídil "Rackům" výhru krásnou střelou z velké dálky devatenáctiletý Paraguayec Enciso.

Tottenhamu se nepodařilo zachránit body s Bournemouthem. Do vedení šel londýnský tým po brance Son Hung-mina, hosté však zápas obrátili góly na konci prvního a na začátku druhého poločasu. Tottenham se sice vrátil do utkání gólem Danjumy v 88. minutě, po skvělé kombinaci v páté minutě nastavení ale zařídil výhru hostům Ouattara.

Vladimír Coufal ve svém 100. utkání v dresu West Hamu přispěl v anglické fotbalové lize k remíze s vedoucím Arsenalem 2:2. V základní sestavě nastoupil i Tomáš Souček, oba čeští reprezentanti odehráli celý zápas.

Arsenal už po deseti minutách vedl o dva góly zásluhou Jesuse a Ödegaarda a směřoval k obnovení šestibodového náskoku před Manchesterem City. Ve 32. minutě však přišla chyba v rozehrávce hostující obrany, která vyústila až v pokutový kop pro domácí. Benrahma se při jeho zahrávání nemýlil.

Saka mohl v 52. minutě vrátit Arsenalu dvougólový náskok, když se po Antoniově ruce pískala penalta i na druhé straně, ale jednadvacetiletý anglický reprezentant přestřelil. O tři minuty později z voleje vyrovnal Bowen.

O výhře "Rudých ďáblů" v Nottinghamu rozhodl po půl hodině hry Antony, zužitkoval svůj důraz a dorazil do branky vyraženou střelu Martiala. Brazilec byl také u druhého gólu United v 76. minutě. Pohlednou průnikovou přihrávkou vybídl ke skórování Dalota a Portugalec nezaváhal.

Svěřenci trenéra Ten Haga ztrácejí na první Arsenal 15 bodů, ale mají o zápas méně. Nottingham nezvítězil podesáté v řadě a je na první sestupové příčce.

Fotbalisté Liverpoolu ukončili v anglické lize sérii čtyř zápasů bez vítězství střeleckou přehlídkou na hřišti Leedsu. K výhře 6:1 přispěli dvougólovými výkony Muhammad Salah a Diogo Jota a svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se na osmém místě tabulky přiblížili na rozdíl šesti bodů pohárovým příčkám.

Nejlepší střelec Liverpoolu Salah stanovil ve 39. minutě skóre prvního poločasu na 2:0, po přestávce pak Reds přidali ještě další čtyři branky. Egyptský reprezentant rozšířil svou bilanci v této sezoně na 15 gólů, o hattrick po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu přišel. Jota se mezi střelce zapsal po více než roce.

O jedinou branku Leedsu bojujícího o záchranu v Premier League se po přestávce postaral Luis Sinisterra, který snížil na 1:2.

Premier League - 31. kolo:

Aston Villa - Newcastle 3:0 Branky: 64. a 83. Watkins, 11. Ramsey

Everton - Fulham 1:3 Branky: 35. McNeil - 22. Reed, 51. Wilson, 68. James

Chelsea - Brighton 1:2 Branky: 13. Gallagher - 42. Welbeck, 70. Enciso

Southampton - Crystal Palace 0:2 Branky: 54. a 68. Eze

Tottenham - Bournemouth 2:3 Branky: 14. Son, 88. Danjuma - 38. Vina, 51. Solanke, 90+5. Ouattara

Wolverhampton - Brentford 2:0 Branky: 27. Costa, 69. Hwang

Manchester City - Leicester 3:1 Branky: 5. Stones, 13. z penalty a 25. Haaland - 75. Iheanacho

West Ham United - Arsenal 2:2Branky: 32. Benrahma z pen., 55. Bowen - 7. Jesus, 10. Ödegaard

Nottingham - Manchester United 0:2Branky: 32. Antony, 76. Dalot

Leeds - Liverpool 1:6Branky: 47. Sinisterra - 39. a 64. Salah, 52. a 73. Jota, 35. Gakpo, 90. Núňez.