eFotbal

Vzájemné poznávání Belaida s Jihlavou dopadlo velmi dobře. V tréninku ukazuje kvalitu a dobře nastaven je i mentálně

Vzájemné poznávání Belaida s Jihlavou dopadlo velmi dobře. V tréninku ukazuje kvalitu a dobře nastaven je i mentálně
Vzájemné poznávání Belaida s Jihlavou dopadlo velmi dobře. V tréninku ukazuje kvalitu a dobře nastaven je i mentálněFlashscore
Druholigová Jihlava v posledních dnech neodehrála žádný přípravný duel a soustředila se především na doléčení všech menších zranění a nemocí.
Reklama
Reklama

Důvodem je středeční odjezd na chorvatské soustředění. "Věříme, že to týmu pomůže a po dlouhých 6 týdnech na umělé trávě to bude příjemná změna. Na soustředění odehrajeme dva přípravné zápasy a to s týmy NK Goroška a Triglav Kranj," pronesl sportovní ředitel Lukáš Vaculík.

Ve výpravě čítající 22 hráčů (3 brankáři a 19 hráčů do pole) nechybí ani dvojnásobný mistr české nejvyšší soutěže Tijani Belaid (34), který na Vysočině uspěl na testech a do českého prostředí se vrací po více než 11 letech.

"Vzájemné poznávání dopadlo velmi dobře. Myslím, že situace s Tijanim je uzavřená. Měl by v jarní části sezony působit u nás," pochlubil se na stránkách idnes.cz kouč Jan Kameník.

Ten si ho v posledních dnech proklepl a zjistil, že by mohl hru 10. celku FNL jednoznačně oživit. "V tréninku prokazuje svoji kvalitu, mentálně i povahově je dobře nastavený. Přináší nám do hry zase něco jiného," doplnil na idnes.cz trenér, který na jihlavské půdě spolupracuje s Jozefem Pavlíkem, Matúšem Moťovským a Tomášem Joslem.

V Paříži narozený extuniský reprezentant s devatenácti mezinárodními starty, jehož aktuální tržní cena ja 100 tisíc eur, v minulosti prošel Interem, PSV Eindhoven, Hullem, Unionem Berlín, Moreirense i Lokomotivem Plovdiv a po svém letošním konci v AS Rejiche byl pár týdnů bez klubové příslušnosti.

Stratég by navíc rád uvítal v kádru i stopera. "Nedostali jsme se do takové fáze, abychom mohli hráče ve středu posadit do autobusu. Ale jsme domluvení, že by případně přicestoval s vedením v pátek,“ uzavřel čerstvě čtyřicetiletý odborník, jenž v minulosti seděl na lavičkách Zlína i Pohronie.

Pardubice si plácly s bývalým útočníkem Maccabi Petah Tikva, který si u nás udělal jméno v Motorletu Praha

Zdroj: idnes.cz, fcvysocina.cz