eFotbal

Wayne Rooney vítá hvězdu z Premier League! Benteke přestupuje do D.C. United

Wayne Rooney vítá hvězdu z Premier League! Benteke přestupuje do D.C. United
Wayne Rooney vítá hvězdu z Premier League! Benteke přestupuje do D.C. UnitedFlashscore
Konec jedné éry v Premier League je u konce. Americká MLS, konkrétně D.C. United, vítá nejnovější posilu v podobě belgického reprezentanta Christiana Bentekeho, který přichází jako volný hráč z Crystal Palace.
Reklama
Reklama

"Christian je špičkový hráč, který hrál na nejvyšší úrovni po dlouhou dobu," řekl Wayne Rooney, hlavní trenér DC United. "Jeho zkušenosti a schopnost dávat góly a pomáhat týmu budou neocenitelné." Je vzrušující pro tým i pro mě, dotáhnout takového hráče a mít ho v týmu. Udělá obrovský rozdíl." doplnila legenda Manchesteru United. 

Benteke přichází do DC United poté, co strávil posledních 10 sezón v anglické Premier League, kde začal v Aston Ville, odkud putoval do Liverpoolu a jeho poslední štací bylo Crystal Palace. Tento 31letý šutér dohromady vstřelil 86 gólů a 23 asistencí ve 280 zápasech v Premier League.

Benteke je celkově známý jako velký talent belgického fotbalu a ostřílený útočník, který mohl být jasnou volbou do každého týmu Premier League. Ve své debutové sezóně vstřelil 19 gólů a zaznamenal čtyři asistence. V této sezóně byl čtvrtý v pořadí  ligových střelců za Robinem Van Persiem, Luisem Suarezem a Garethem Baleem. Ve třech sezónách v  Aston Ville Benteke vstřelil 49 gólů a zaznamenal 12 asistencí ve 101 zápasech ve všech soutěžích.

Pro Wayna Rooneyho a celkově MLS se jedná o další velice zajímavé jméno, které letošní léto do Ameriky přichází. Po Riqui Puigovi, Hectoru Herrerovi nebo Garethu Baleovi jde o další personu s mezinárodními zkušenostmi a jménem, které v minulosti rezonovalo napříč celou Premier League. 

Prosadí se Benteke v D.C. United a dokáže být jedním z nejlepších střelců?

zdroj: dcunited.com