eFotbal

Wenger promluvil! Jaký tým hraje nejlepší fotbal v Evropě?

Wenger promluvil! Jaký tým hraje nejlepší fotbal v Evropě?
Wenger promluvil! Jaký tým hraje nejlepší fotbal v Evropě?Flashscore
Arsene Wenger si sice již neplní žádné trenérské povinnosti, ale zato si dění v profesionálním fotbale nenechává ujít. Ve studiu nyní už coby jako expert pozorně monitoruje situaci a nebojí se prohlásit, do jakého mužstva vkládá své největší naděje.
Reklama
Reklama

Nová sezona je plná překvapení. Týmy, které jindy působily na špičce svých lig, nyní až překvapivě propadají. To dává možnost prosadit se dříve nevýrazným celkům, mezi kterými ještě poslední ročníky byl takový Arsenal.

Londýnské mužstvo, u jehož kormidla stojí bývalý hráč Michael Arteta, předvádí až vskutku překvapivé výkony. Ligou, tedy kromě jednoho zaváhání, projíždí jako nůž máslem a má velmi slibné šance letos opět bojovat o trofeje. Dle Wengera dokonce o ty největší.

„Víte, že bych si něco podobného nedovolil říct, kdybych to nemyslel vážně, ale nyní skutečně věřím tomu, že je Arsenal momentálně nejlépe hrajícím týmem nejen v Anglii, ale dokonce v celé Evropě,“ prohlásil dnes již vysloužilý kouč ve studiu Sky Sports.

„Takto dominantní fotbal jsem je neviděl hrát mnoho, mnoho let. Je to skoro, jako bych sledoval druhý tým Manchesteru City. S rukou na srdci říkám, že mohou ovládnout Premier League, a to už jen proto, že letos zde nevidím takovou konkurenci,“ přednesl.

„Samozřejmě bude záležet také na tom, jak sezonu nalomí mistrovství světa. Rozhodně nemůžeme vyloučit, že se všichni vrátí bez zranění a budou i nadále podávat stejné výkony. Pokud ovšem Arsenalu současná výkonnost zůstane, pak to dozajista mohou být ligoví mistři,“ předpověděla dvaasedmdesátiletá trenérská ikona Arsenalu.

Foto: Arsenal FC