eFotbal

West Ham doma remizoval s Aston Villou. Coufal si připsal asistenci, Souček byl za smolaře

West Ham doma remizoval s Aston Villou. Coufal si připsal asistenci, Souček byl za smolaře
West Ham doma remizoval s Aston Villou. Coufal si připsal asistenci, Souček byl za smolařeFlashscore
West Ham remizoval ve 29. kole anglické Premier League s Aston Villou 1:1. O jediný gól Kladivářů se významně zasloužil Vladimír Coufal, jenž asistoval Michailu Antoniovi. Pravý bek The Irons si připsal už sedmou asistenci v této ligové sezoně a posunul se na dělené druhé místo v tabulce produktivity obránců. Druhý z Čechů, Tomáš Souček, rovněž účastník gólové akce domácích, odehrál celý zápas.
Reklama
Reklama

Úvod zápasu patřil svěřencům trenéra Unaie Emeryho. Gól z toho však nepramenil, a to ani po šanci nejproduktivnějšího hráče soutěže Ollieho Watkinse, který nechal vyniknout domácího brankáře Alphonse Areolu. Ten zvládl pokrýt i nebezpečnou střelu Morgana Rogerse. Zahrozit tedy mohli i domácí. Pokus Coufala ještě zpacifikoval Emiliano Martínez, když ale reprezentační bek nacentroval přímo na hlavu Antonia, stačilo jamajskému útočníkovi jen trknout do míče a běžet slavit.

Po změně stran West Ham nechal Villans kombinovat a věnoval se hlavně pečlivé obraně. I tak se ale hosté dostali k několika zajímavým příležitostem. Matty Cash však místo střely zvolil nahrávku, která nenašla adresáta a střela Youriho Tielemanse skončila na pozorném Areolovi. Nejlepší zákrok si francouzský gólman ponechal na pokus Ezriho Konsy, když zlikvidoval jeho nebezpečný pokus z hranice malého vápna. Vyrovnání se Aston Villa nakonec dočkala. Moussa Diaby díky své rychlosti předběhl celou obranu a nahrál Zaniolovi, jenž pohodlně zakončil.

West Ham v závěrečném tlaku sahal po důležitém vítězství. Po závaru se "Kladivářům" podařilo skórovat, ale video odhalilo, že Souček v pádu poslal míč za čáru rukou, a gól neplatil.

Anglická liga - 29. kolo:West Ham - Aston Villa 1:1 (29. Antonio - 80. Zaniolo).

Tabulka:

Poznámka: Everton přišel o 6 bodů jako trest za porušení finančních pravidel.