eFotbal

West Ham padnul doma s Frankfurtem. Přestřelka v Rotterdamu vyšla lépe domácímu Feyenoordu

West Ham padnul doma s Frankfurtem. Přestřelka v Rotterdamu vyšla lépe domácímu Feyenoordu
West Ham padnul doma s Frankfurtem. Přestřelka v Rotterdamu vyšla lépe domácímu FeyenoorduFlashscore
Semifinálovými duely pokračuovaly po Lize mistrů též dvě chudší fotbalové příbuzné - Evropská liga a Evropská konferenční liga. V Evropské lize Lipsko porazilo oblíbence českých fotbalových fanoušků - skotské Rangers. Ve druhém utkání pak West Ham s Tomášem Součkem v základní sestavě podlehl doma Frankfurtu. V Evropské konferenční lize AS Řím uhrál jednobrankovou remízu na půdě Leicesteru a přemožitel pražské Slavie Feyenoord Rotterdam doma porazil Olympique Marseille.
Reklama
Reklama

Semifinálový duel Evropské ligy mezi Lipskem a Rangers skončil nejtěsnější možnou výhrou domácího Red Bullu 1:0. Saský celek byl po celé utkání mírn lepším mužstvem na trávníku. Z tohoto pohledu lze vítězství Lipska hodnotit jako zasloužené. Glasgow toho na trávníku svého protivníka příliš mnoho nepředvedl a většinu času spíše bránil, což se mu dařilo až do 86. minuty, kdy se perfektním volejem prosadil Angeliño. Lipsko tak do Skotska poveze jednobrankový náskok.

West Ham v sestavě s českým záložníkem a reprezentantem Tomášem Součkem zažil nejhorší možný vstup do zápasu. Hned v první minutě zápasu totiž poslal německý klub do vedení Ansgar Knauff. Fanouškům Kladivářu zlepšil náladu v jednadvacáté minutě Michail Antonio, který srovnal na 1:1. Rozhodující branka tak padla až ve druhé pětačtyřicetiminutovce, kdy se prosadil trestuhodně obranou neobsazený Kamada. Frankfurt si tak do domácí semifinálové odvety veze jednobrankový náskok.

Evropská liga, semifinále:

Lipsko - Rangers 1:0 (0:0)Branka: 86. Angeliño.

West Ham - Frankfurt 1:2 (1:1)Branky: 21. Antonio – 1. Knauff , 54. Kamada.

I přes obrovskou snahu fotbalistů Leicesteru nakonec skončil duel s římským AS pouze jednobrankovou remízou. Fotbalisté italského klubu se dostali do vedení již v patnácté minutě zásluhou Pellegriniho. I přesto, že se domácí fotbalisté snažili s nepříznivým vývojem utkání něco udělat, v prvním poločase jim přáno nebylo. Obrovská snaha se vyplatila až v sedmašedesáté minutě, kdy si do vlastní brány srazil míč Gianluca Mancini. Ačkoli se domácí fotbalisté snažili i v následujících minutách otořit skóre ve svůj prospěch, veškerá jejich aktivita skončila na výtečně chytajícím Patríciem. AS si tak do domácí odvety veze jednobrankovou remízu.

Velmi dobrou podívanou nabídl první poločas utkání Feyenoordu Rotterdam s francouzským Olympique Marseille. Ten jen v první pětačtyřicetiminutovce nabídl čtyři góly, hru nahoru, dolů a dobrou podívanou. Hned s nástupem druhé půle Feyenoord rozhodl o svém vítěězství. Po páté brance však kvalita utkání mírně opadla. Hosté se sice snažili, ale domácí fotbalisté dobře bránili, takže si nizozemský celek do Francie poveze jednogólový náskok za vítzství 3:2.

Evropská konferenční liga, semifinále:

Leicester - AS Řím 1:1 (0:1)Branky: 67. Mancini vla. – 15. Pellegrini.

Feyenoordu Rotterdam - Olympique MarseilleBranky: 18. a 46. Dessers, 20. Sinisterra (R. Nelson) – 28. Dieng, 40. Gerson.