eFotbal

West Ham se Součkem a Coufalem dominoval proti Bournemouthu, Newcastle ve šlágru rozstřílel Tottenham

West Ham se Součkem a Coufalem dominoval proti Bournemouthu, Newcastle ve šlágru rozstřílel Tottenham
West Ham se Součkem a Coufalem dominoval proti Bournemouthu, Newcastle ve šlágru rozstřílel TottenhamFlashscore
Fotbalisté Arsenalu dvěma góly v závěru vybojovali alespoň remízu 3:3 s posledním Southamptonem, v anglické lize však můžou přijít o první místo. The Gunners po třetím nerozhodném výsledku po sobě vedou tabulku o pět bodů před Manchesterem City, obhájce titulu má však dvě utkání k dobru. Liverpool odehrál divoké utkání proti Nottinghamu. Na dvě branky Joty, dokázali hostě odpovědět. Nicméně, na trefu Salaha už reakce nepřišla, a tak The Reds zvítězili 3:2. Utkání Chelsea a manchesterských klubů jsou z důvodu FA Cupu odloženy.
Reklama
Reklama

Arsenalu vůbec nevyšel úvod zápasu 32. kola a po 27 vteřinách inkasoval, když se trefil Alcaraz. Tým trenéra Artety obdržel doma obě nejrychlejší branky v této ligové sezoně, v březnu na Emirates Stadium dokonce v deváté sekundě skóroval Bournemouth. Ve 14. minutě zvýšil na rozdíl dvou gólů někdejší dlouholetý hráč Arsenalu Walcott. Brzy poté snížil Martinelli, střídající Čaleta-Car však po změně stran vrátil "Svatým" dvoubrankový náskok. Londýnský celek mezi 88. až 90. minutou vyrovnal zásluhou Ödegaarda a Saky. V nastavení dokonce sahal po nevídaném obratu, střídající Trossard ale napálil břevno. Southampton nevyhrál sedmé kolo po sobě a od první nesestupové příčky ho dělí tři body.

Po domácích debaklech s Crystal Palace 1:5 a Liverpoolem 1:6 nezabodoval Leeds ani v Londýně. Po bezbrankovém poločase otevřel skóre domácí Wilson, který si po centru Williana našel míč a prudkou ranou překonal Mesliera, zanedlouho z podobné situace zvýšil Pereira. Vlastní gól Palhinhy porážku jen zmírnil. Fulham po předchozí sérii čtyř ligových zápasů bez zisku a vyřazení z Anglického poháru podruhé za sebou vyhrál a zaostává o osm bodů za pohárovými příčkami.

V duelu mezi Liverpoolem a Nottinghamem se střelci prosazovali pouze ve druhém poločase. Ten otevřel gólově hned po dvou minutách Jota, který se prosadil hlavičkou po rohovém kopu. O pouhé čtyři minuty později bylo vyrovnáno, když se prosadil odchovanec domácích Williams. Gólových osm minut zakončil opět Jota, který vrátil vedení na stranu Liverpoolu. Hosté se vrátili do zápasu v 67. minutě, kdy střelou v pádu překonal Alissona Gibbs-White, za pár minut ale rozhodl zápas po centru Alexandera-Arnolda Salah. Liverpool je v neúplné tabulce na sedmém místě, hosté po čtvrté prohře za sebou spadl na 19. příčku.

Nottingham totiž v tabulce přeskočil Leicester, který ukončil sérii devíti ligových zápasů bez výhry. "Lišky" prohrávaly s Wolveramptonem již od 13. minuty po gólu Cunhy, zápas se jim však podařilo obrátit. Nejprve ve 36. minutě vyrovnal Iheanacho z penalty, ve druhém poločase pak vstřelil vítězný gól Castagne.

Ve formě hrající Aston Villa ztratila důležité body v boji o evropské poháry překvapivě s Brentfordem, který prohrál tři předcházející ligové zápasy. Na gól Toneyho v 65. minutě reagovali "Villans" až v 87. minutě a jsou v neúplné tabulce na šestém místě se ztrátou dvou bodů na pátý Tottenham, který se v neděli utká s Newcastlem. Brentford je desátý.

Fotbalisté West Hamu v anglické lize porazili domácí Bournemouth 4:0 a reprezentanti Tomáš Souček a Vladimír Coufal se na výhře londýnského týmu podíleli každý gólovou asistencí. Po souboji týmů ze spodní části tabulky se United posunuli o bod před soupeře na třinácté místo a mají šestibodový náskok na pásmo sestupu. V šlágru mezi týmy bojujícími o účast v Lize mistrů Newcastle doma deklasoval Tottenham 6:1.

První gól West Hamu vstřelil v páté minutě hlavou po rohovém kopu zcela nekrytý Antonio. Zanedlouho Coufal centrem našel na zadní tyči Paquetu, který rovněž hlavou zvýšil. Přestože měli domácí převahu na míči, do přestávky inkasovali ještě potřetí. Kapitán "Kladivářů" Rice si naběhl na Součkem prodloužený míč z rohového kopu a prudkou střelou z první rozvlnil síť. Ve druhém poločase přidal čtvrtou branku Fornals. V nastavení ještě neplatil gól střídajícího Corneta kvůli ofsajdu.

Newcastle nastřílel Tottenhamu pět gólů v úvodních 21 minutách. Dvakrát se trefili Murphy a Isak a jednou Joelinton. Rychleji získal pětibrankový náskok v historii Premier League jen Manchester City v roce 2019, kdy dal Watfordu pět gólů do 18. minuty.

Tottenham o poločase vystřídal brankáře Llorise, místo nějž nastoupil Forster, a čtyři minuty po pauze se o čestný zásah postaral nejlepší střelec "Spurs" Kane. Byla to jeho 24. branka v sezoně, v tabulce střelců ztrácí na vedoucího Haalanda z Manchesteru City osm gólů. Skóre pak uzavřel střídající Wilson.

Newcastle napravil porážku 0:3 z minulého týdne na hřišti Aston Villy a výrazně se přiblížil návratu do Ligy mistrů po 20 letech. Na třetím místě má stejně jako čtvrtý Manchester United 59 bodů, o šest více než pátý Tottenham, který odehrál o zápas více.

Premier League - 32. kolo:

Arsenal - Southampton 3:3

Branky: 20. Martinelli, 88. Ödegaard, 90. Saka - 1. Alcaraz, 14. Walcott, 66. Čaleta-Car

Fulham - Leeds 2:1

Branky:  58. Wilson, 72. Pereira - 79. Palhinha (vlastní)

Brentford - Aston Villa 1:1

Branky: 65. Toney - 87. Luiz

Crystal Palace - Everton 0:0

Leicester - Wolves 2:1

Branky: 36. Iheanacho (pen), 75. Castagne - 13. Cunha

Liverpool - Nottingham 3:2

Branky: 47. a 55. Jota, 70. Salah - 51. Williams, 67. Gibbs-White

Bournemouth - West Ham 0:4

Branky: 5. Antonio, 12. Paquetá, 43. Rice, 72, Fornals

Newcastle - Tottenham 6:1

Branky: 2. a 9. Murphy, 6. Joelinton, 19. a 21. Isak, 67. Wilson - 49. Kane