eFotbal

Wirtz z Leverkusenu má ohromný potenciál a dobře si rozumí i se Schickem...

Wirtz z Leverkusenu má ohromný potenciál a dobře si rozumí i se Schickem...
Wirtz z Leverkusenu má ohromný potenciál a dobře si rozumí i se Schickem...Flashscore
Bayer Leverkusen vstoupil do nového bundesligového ročníku velmi dobře, v tabulce je na průběžné druhé pozici a funguje mu i produktivita, která je po Bayernu a Dortmundu třetí nejlepší.
Reklama
Reklama

Svůj podíl na tom má i autor čtyř tref Patrik Schick, jenž je spolu s osmnáctiletým německým teenagerem Florianem Wirtzem nejlepším střelcem klubu z Bay Areny.

"Je to o naší kvalitě, trenér Seoane po nás vyžaduje aktivní útočný fotbal. Vycházely nám i vstupy do utkání, také zvolená taktika na jednotlivé soupeře platila," uvedl po těsné výhře nad Mainzem zmíněný český reprezentant, jehož slova nabídl magazín Gól.

Jeho klubu nechybí ani expres Leon Bailey, jenž se před pár týdny odebral do Aston Villy. "Není to jen o jednom hráči, i když Leon měl v minulé sezoně dobrá čísla. Pod novým trenérem hrajeme lepší fotbal než minulou sezonu, i já se dostávám do víc šancí. Dobře si rozumím s mladým Florianem Wirtzem, který mě zezadu na hrotu doplňuje. Na pár gólů mi taky přihrál. Je mu teprve osmnáct let a už je jednou z opor. Zahrál si už i za německou reprezentaci, naskočil do všech tří zářijových kvalifikačních zápasů. Má ohromný potenciál," chválil svého o sedm let mladšího kolegu někdejší hráč Sparty či Bohemians 1905.

Ještě do repre pauzy si Bayer zahraje proti Celtiku Glasgow (30. 9.) i Arminii Bielefeld (3. 10.). Protože jsou oba duely venku, i s repre pauzou si v nejbližší budoucnosti Schick zacestuje. "Ve středu letíme do Glasgow, odkud se vracíme v pátek. V neděli večer hrajeme v Bielefeldu a v pondělí ráno odletím do Prahy na sraz, žádné další věci než fotbal, tam řešit nebudu. Rodina zůstane v Düsseldorfu. Těším se na plný dům, dlouho jsem ho nezažil, naposledy v osmifinále Eura v Budapešti s Nizozemskem. V bundeslize mohou být stadiony zaplněné jen z padesáti procent a v hledišti může být jen maximálně 25 tisíc diváků. Ale nevím, jestli trenér proti Celtiku nezamíchá se sestavou, i v prvním zápase doma s Ferencvárosem jsem šel na hřiště 25 minut před koncem místo Alaria," připomněl na webu gol.cz spoluhráč Hrádeckého, Diabyho, Paulinha a spol.

Po mezinárodní přestávce pak narazí Leverkusen před domácím publikem na vedoucí Bayern Mnichov, který aktuálně táhne šňůru osmi výher v řadě.

Žádný Arteta nebo Klopp. Henry jmenoval čtyři trenéry, které skutečné uznává

Zdroj: fcb.cz