eFotbal

Xavi chce posílit střed pole. Kdo z Premier League by se mu hodil?

Xavi chce posílit střed pole. Kdo z Premier League by se mu hodil?
Xavi chce posílit střed pole. Kdo z Premier League by se mu hodil?Flashscore
Navzdory příchodu Oriola Romeua do Barcelony zůstává pozice ve středu pole jediným postem v týmu, na kterém chybí posily. Proto, jak uvádí Mundo Deportivo, trenér Xavi uvažuje o posílení této pozice již v lednu.
Reklama
Reklama

Barça by se mohla podívat do Premier League, kde se nabízí trojice záložníků. Několik z nich by mohlo být v lednu výhodnou příležitostí vzhledem k tomu, že některým končí smlouvy v červnu, což by umožnilo přestupy za rozumné ceny.

Jedním z vysoce ceněných hráčů Barcelony je portugalský záložník João Palhinha, který byl v létě blízko přestupu do Bayernu Mnichov, ale z dohody sešlo. Osmadvacetiletý hráč je vysoký a silný záložník s vynikajícími schopnostmi distribuce míče. Zda se jeho přestup do Bayernu v lednu oživí, nebo bude zkoumat jiné možnosti, se teprve uvidí, ale ve Fulhamu, kde má smlouvu do roku 2027, je nespokojený a chce odejít. Dost možná ale bude pro Katalánce drahý.

Dalším hráčem za rozumnou cenu je jednatřicetiletý Jorginho z Arsenalu. Jeho smlouva vyprší v červnu 2024 a po příchodu Declana Rice byl odsunut do role náhradníka. Jorginho by také přinesl velké zkušenosti.

A do třetice návrat ztraceného syna. Bývalému záložníkovi Barcelony Thiagu Alcántarovi končí smlouva s Liverpoolem v červnu 2024. Ve svých 32 letech má možná poslední příležitost vrátit se do Barcelony, města, které ho pojí s rodinou. Kromě toho, že se s klubem zná, nabízí Thiago pro Xaviho tým elitní všestrannost.

Vzhledem k finančním problémům Barcelony by pro ni mělo smysl zaměřit se na hráče jako Jorginho a Thiago, protože budou levní a oba nabízejí bohaté zkušenosti, které budou potřeba například v evropských soutěžích.