eFotbal

Xavi před El Clásicem vydal optimistické prohlášení. Kdo by se mu po zranění mohl vrátit?

Xavi před El Clásicem vydal optimistické prohlášení. Kdo by se mu po zranění mohl vrátit?
Xavi před El Clásicem vydal optimistické prohlášení. Kdo by se mu po zranění mohl vrátit?Flashscore
Barcelona se již ve středu představí v Lize mistrů na domácí půdě proti Šachtaru Doněck, zraky fanoušků katalánského velkoklubu ale už nyní směřují k sobotě, kdy je na programu slavné El Clásico. A kouč úřadujících mistrů Xavi je před šlágrem 11. kola La Ligy optimistický, tedy co se týče návratu svých zraněných hvězd.
Reklama
Reklama

Už proti Bilbau někteří fanoušci očekávali, že po více než dvou měsících uvítají na hřišti uzdraveného Pedriho. Španělský záložník se ale v sestavě neobjevil a nyní je jisté, že hrát nebude ani v tomto týdnu.

"Je to tak, jak to je. Snažíme se vyhnout recidivě, je to ale pro něj složité, také z hlediska psychiky," vyjádřil se Xavi na tiskové konferenci před středečním klání proti Šachtaru Doněck.

Kouč úřadujících španělských mistrů také vyloučil, že by se v tomto týdnu měli do sestavy vrátit Jules Koundé nebo Sergi Roberto. V dalších třech případech ale dal svým fanouškům naději. 

Robert Lewandowski, Raphinha a Frenkie de Jong nejsou v nominaci pro středeční klání, víkendový šlágr s Realem Madrid ale z jejich pohledu vyloučen není. "Nejsou stoprocentní, proto nejsou v sestavě. Ale pocity se lepší a já zůstávám optimistou. Myslím, že někteří to do soboty stihnou. Samozřejmě ale bude záležet právě na jejich pocitech," doplnil Xavi.

Polský útočník se léčí se zraněným kotníkem od duelu Ligy mistrů proti Portu ze 4. října, Raphinha má potíže se stehenním svalem od konce října a nizozemský záložník laboruje s vazy v kotníku již více než měsíc. 

Pokud by se žádný hráč nestihl dát do soboty dohromady, bude mít Xavi k dispozici opět jen třináct hráčů prvního týmu. Je tedy i přes všechny možné návraty jisté, že příležitost opět dostanou i mladíci. Takový sedmnáctiletý Marc Guiu třeba v neděli svým premiérovým gólem rozhodl zápas proti Bilbau. 

Ancelotti riskoval absenci při El Clásicu, ironii mu ale ještě nikdo nezakázal